BASCHET – Maramureșeanul Lucas Tohătan aduce prima victorie pentru BC CSU Sibiu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Maramureșeanul Lucas Tohătan, în varstă de 22 de ani, care joacă pentru BC CSU Sibiu, a avut o contribuție majoră la prima victorie în actuala ediție a Ligii Naționale pentru gruparea galben-albastră. Potrivit informațiilor furnizate de către unitedhoops.ro, Tohătan a totalizat 19 puncte, având 7/11 la aruncările din acțiune și 3/3 la linia de pedeapsă în confruntarea cu CSO Voluntari, scor 86-83.

Maramureșeanul a adăugat 5 pase decisive, 2 recuperări și o intercepție, însă a pierdut mingea de cinci ori. Lucas a încheiat meciul cu 18 la eficiență și -1 la +/-. Acesta a marcat șapte puncte în sfertul 4, de două ori aducându-și echipa la conducere și o dată restabilind egalitatea pe tabela de marcaj: „De asemenea, Tohătan a comis un fault la mijlocul terenului asupra lui Sarunas Vasiliauskas la plus trei pe tabela de marcaj în ultimul minut al partidei pentru a preveni o aruncare de trei puncte ce ar fi putut restabili egalitatea. Așadar, cel puțin în apărare a dat dovadă și de prezență de spirit”.

În patru apariții la nivelul Ligii Naționale în sezonul 2021/22, Tohătan are medii statistice de 11.8 puncte, 3.3 pase decisive, 1.8 recuperări și 1.0 intercepții cu 3.3 posesii pierdute în aproape 28 minute de joc. El are 57% la aruncările de două puncte, 36% la trei puncte și 89% la linia de pedeapsă pentru 10.0 la eficiență.

Tohătan parcurge al 6-lea sezon în Liga Națională. El a obținut promovarea alături de Olimpic Baia Mare, după care s-a transferat la SCM Timișoara, iar din vara anului 2018 este jucătorul lui BC CSU Sibiu, unde bifează cel de-al 4-lea sezon consecutiv. Are 139 apariții în Liga Națională, Cupa României și SuperCupa României. Palmaresul său cuprinde un trofeu de Cupa României și o finală de Liga Națională pierdută.

Foto: BC CSU Sibiu (Facebook)

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole