Bilanțul primelor opt luni ale anului, prezentat de conducerea Poliției Maramureș (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vineri, 22 septembrie, Mihai Gherman, șeful IPJ Maramureș, și Dorin Gherman, șeful Serviciului Rutier, au prezentat bilanțul activităților desfășurate și rezultatele obținute la nivelul inspectoratului, aferente primelor 8 luni ale acestui an.

”În primele 8 luni ale anului 2023, Inspectoratul de Poliţie al Județului Maramureș a continuat să fie un factor de securitate şi stabilitate, având o contribuţie semnificativă la menţinerea sub control a fenomenului infracţional și la asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranță a vieții comunității.

Caracterizat printr-un efort susţinut al întregului colectiv de poliţişti, atât din prisma gestionării unei situaţii operative complexe, precum și al crizei geopolitice generată de conflictul din Ucraina, instituţia a urmărit realizarea obiectivelor propuse, cu profesionalism şi transparenţă”, a spus Mihai Gherman.

În primele 8 luni ale acestui an, structurile I.P.J. Maramureș au organizat și efectuat razii, acțiuni de amploare și controale directe care au avut ca rezultat constatarea directă a 1.205 de infracțiuni din care 674 în flagrant delict.

Se remarcă faptul că din totalul intervențiilor la evenimente ale structurilor județene de poliție 84,12% s-au desfășurat în urma unor solicitări venite prin S.N.U.A.U. 112.

În ceea ce privește situația apelurilor de urgență 112 preluate și gestionate la nivelul Centrului Operațional s-au contabilizat 24.570. Au fost înregistrate 607 astfel de apeluri, pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 680.000 de lei.

De asemenea, în același internal, infracțiunile sesizate sunt într-o creștere cu 4,44% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Principala pondere o dețin infracţiunile judiciare (63%) și cele de altă natură cu (30%), restul de 7,1% fiind reprezentat de infracţiuni economico-financiare.

Sprijinul unității canine în anul precedent a fost unul semnificativ, reliefat atât de numărul activităților – 372 de misiuni de menţinere a ordinii publice pe raza județului.

De asemenea, conducerea Poliției Maramureș a prezentat și priorităţile încă valabile pentru acest an:

 1. Organizarea de acțiuni preventive pe principalele cauze generatoare a accidentelor de circulație rutieră și în zonele de risc identificate;
 2. Prevenirea și combaterea consumului de substanțe interzise;
 3. Monitorizarea permanentă a stărilor conflictuale existente în mediul familial, instruirea și îndrumarea lucrătorilor cu privire la modul de intervenție la evenimente legate de conflicte intrafamiliale;
 4. Eficientizarea activităţii de prevenire și combatere a infracţiunilor contra persoanei, a patrimoniului precum şi la regimul armelor, muniţiilor şi substanţelor periculoase;
 5. Prevenirea și combaterea contrabandei şi a comerţului ilegal cu ţigarete şi produse din tutun, alcool şi băuturi alcoolice;
 6. Pregătirea profesională a polițiștilor
 7. Stabilirea unui parteneriat poliție – comunitate cât mai eficient
 8. Școli – Menținerea unui climat de siguranță în instituțiile de învățământ și zonele ediacente.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

 1. dan

  Ce rol a mai avut Dorin Gherman, Seful Serviciului Rutier, cind toata poezia scrisa a fost recitata de Mihai Gherman?
  Doamne da sa traiesc sa aud o prezentare in limba romana, adica fara fraze de lemn (cum ar „au tras un foc in plan vertical cu arma din dotare-dar a cui ar fi putut fi arma, bat-o Dumnezeu).
  Bilanul e bilant, dar limba este cultura si arde mai mult decit flacara.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole