BOLI CARDIOVASCULARE – Câți maramureșeni sunt în acest program pentru bolnavii de inimă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sute de maramureșeni sunt incluși în Programul național de boli cardiovasculare. În total, potrivit informațiilor furnizate de către Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș, sunt în total 554 de bolnavi tratați anul trecut, respectiv 427 în primee 9 luni din acest an.

Din totalul pacienților tratați în acest an, 219 sunt pacienți tratați prin proceduri de dilatare percutană, 147 prin implantare de stimulatoare cardiace, 5 prin implantare de defribilatoare interne, 17 adulți tratați prin intervenții de chirurgie cardiovasculară,10 tratați cu anevrisme aortice tratați prin tehnici hibride, respeectiv 29 bolnavi tratați prin chirurgie vasculară. Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș precizează că în primele nouă luni ale acestui an un număr de 5 bolnavi au beneficiat de două tipuri de activități în cadrul Programului Național de boli Cardiovasculare.

Vă reamintim că din 2020 în 2022 numărul de pacienți înscriși în Programul național de boli cardiovasculare a crescut cu mai bine de o treime, de la 23.018 la 32.445. În primul semestru al acestui an, la nivel național de Programul național de boli cardiovasculare au beneficiat 17.762 de pacienți. În trimestrul al III-lea, pentru grupa de vârstă peste 60 de ani, medicii de familie au oferit nu mai puțin de 8668 consultații de prevenție, din care peste 60% au fost acordate femeilor.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole