BORȘA – Cum se va face racordarea la gaz a celor 12.000 de case și 76 de blocuri

Un vis tinde să devină realitate. Și anume visul maramureșenilor din Maramureșul Istoric să aibă acces la rețeaua de gaz. În perioada care urmează toate localitățile din județ vor fi racordate la rețeaua de gaze. Pași s-au făcut în acest sens, însă deocamdată încă concret lucrurile sunt doar pe hârtie. Așteptăm ziua în care buteliile vor deveni istorie și condițiile de trai vor fi mai bune, fără doar și poate. La Borșa, spre exemplu, administrația locală așteaptă ca 12.000 de case și nu mai puțin de 76 de blocuri să fie racordate la rețeaua de gaze naturale.

„După discuții purtate ieri și astăzi cu reprezentanții TransGaz și firme care se ocupă de construirea rețelelor de distribuție gaze naturale din zona Mediaș și Timișoara, demarăm un nou proiect de amploare și anume alimentarea cu gaze a orașului Borșa, racordarea tuturor imobilelor la rețea și asigurarea energiei electrice pentru iluminatul public din gaz.

Ministerul Energiei și MInisterul Dezvoltării ne-au comunicat deja că Borșa este lcoalitatea care cumulează cel mai mare punctaj în asigurarea finanțărilor pentru rețelele de gaze naturale: magistrală nouă, aglomerație urbană, configurația terenului și înlocuirea unui sistem de încălzire bazat pe lemn. Concluzia: Cele 12.000 de case și cele 76 de blocuri, din Borșa vor beneficia de racordarea la gaze în următorii ani!

Următorul pas înseamnă întocmirea Studiului de Fezabilitate pentru întregul oraș si etapele de finanțare vor fi împărțite astfel: racordarea orașului la magistrala de gaz, construirea stației de reglare-măsurare și racordarea zonei centrale a orașului. Etapa a doua, racordarea Cartierului Baia Borșa și Rotundu. Etapa 3: racordarea Complexului turistic și a cartierelor Poiana, Birț, Poposală și Fântâna, iar în etapa a 4-a, vor racorda ce a mai rămas!”, a anunțat primarul Ion Sorin Timiș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu