Ca în fiecare iarnă, în orașul lui Cherecheș, au învins din nou… nămeții

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

”Este anul în care, din perspectiva dotărilor, din perspectiva tehnică, suntem cel mai bine pregătiți, și cantitatea de sare este suficientă”. – Cătălin Cherecheș

Revenim asupra acestui halucinant citat extras din vorbele lăudărosului primar băimărean, cel care, de fiecare dată când orașul e paralizat de ninsori, încearcă să ne convingă de faptul că mai bine de atât nu se poate, că mii și mii de utilaje mătură până la epuizare străzile urbei, iar pe carosabil se aruncă necontenit miliarde de tone de sare. Parcă nu e prima dată când auzim astfel de cuvinte specifice unor vremuri în care propaganda de partid trebuia să liniștească vulgul iritat și să îi arate ce frumos arată orașul învingătorilor.

Nu e niciun oraș al învingătorilor. E o urbe pleoștită, pe care nimeni în afară de noi nu dă doi lei. Că nu contăm. Că dacă am conta, ar mișuna investitorii, pe la uși, pe la ferești. Dar cum să intre cineva într-un oraș ca ăsta, lipsit de perspective și cu zăpada până la brâu?

Toți au probleme cu deszăpezirea. Dar unii mai rezolvă problemele. Să luăm doar intrarea în oraș și vom vedea că drumul european, administrat de compania națională de drumuri (CNAIR), arată mult mai bine, comparativ cu străzile băimărene. Asta în condițiile în care CNAIR are de gestionat mult mai multe drumuri decât are Cherecheș în orașul ”învingătorilor”.

Până acum, am plătit peste două milioane euro pe an pentru deszăpezire. Anul ăsta, când suntem dotați până în dinți și cu utilaje, dar și cu zăpadă, oare cât să fie factura, domnule primar?

Ciprian DRAGOȘ

Drumurile din Baia Mare, ora 9 dimineață. Carosabil acoperit cu zapadă, greu practicabil.

Tăuții Măgherăuș și intrarea în Baia Mare (zona Dura). Carosabil practicabil.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

 1. dan

  Peste doua luni vine primavara. De ce va impacientati? Nu face parte din Consiliul Local, nu este afectata de decizii stranii.
  Pe de altea parte, sa nu uitam ca drumurile nationale prin trafic intens ajung mai repede sa fie curate. Nu e scuza, e realitate. Este importanta totusi viteza de reactie a firmelor de deszapezire. La ora la care scriu carosabilul mare este practicabil, stradutele dintre blocuri isi asteapta locatarii.

  Reply
 2. chupacabra

  Dle Redactor Sef, cand ninge in continuu 24 de ore, nu ai cum sa intervii in forta pentru indepartarea zapezii, e o risipa de resurse nejustificata. Ce vedem in pozele Dvs e o zapada de 2-3 cm, si se poate merge linistit pe acele drumuri cu o masina cu anvelope de iarna. Eu as fi fost mai indignat daca vedeam ca intervin o groaza de utilaje si dupa o ora-doua carosabilul e iar acoperit de zapada.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2