Călătoria familiei Hurley din Maramureș prin lume a ajuns la final. Care sunt impresiile acum

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Acum mai bine de un an, Loredana și Peter Hurley, alături de fetița lor, plecau într-o aventură, în călătoria vieții lor. Un campervan special creat pentru această călătorie și foarte mult entuziasm și au plecat la drum. Un an de călătorie a însemnat 9 țări, mai bine de 3500 km, vreo 5000 mii de litri de motorină consumate. Nopți dormite în dubă au fost 287. Iar acum s-au reîntors  în Maramureș cu multe amintiri frumoase, cu experiențe de neuitat, dar și cu gândul că va urma o altă aventură în viitorul apropiat.

„Am fost pe drum un an și trei luni. Am plecat în februarie anul trecut, am plecat în 25 februarie și ne-am întors în 25 mai. Plănuisem să fim pe drumuri un an, dar am avut posibilitatea să prelungim cumva călătoria aceasta. Nu a fost o vacanță, asta pot să vă spun clar, a fost o călătorie, un drum, o experiență. A fost o provocare de zi cu zi, în fiecare zi a trebuit să fim într-o alertă continuă, de dimineață până seara. Au fost perioade în care am stat mai multe zile în același loc, dar cel mai adesea eram pe drum.

Ne trezeam într-un loc și dormeam într-altul. Nu cred că a fost greu pentru noi, acum că privesc în urmă, pentru că oamenii ne-au venit peste tot în întâmpinare. A fost greu emoțional în India, surprinzător aș spune. Nu în Pakistan, Iran sau Irak, pentru mine a fost în India pentru că aveam alte așteptări. Nu mă așteptam să văd atât de multă mizerie și sărăcie, nivelul de sărăcie în care trăiesc oamenii din India este inimaginabil, însă există un mare boom economic la ei și cel mai important lucru pe care am putut să îl văd la ei a fost faptul că se construiesc școli, se dezvoltă sistemul de educație, copiii merg la școală și asta e cel mai important”, ne-a declarat Loredana Hurley.

Această poveste va avea și o continuare, după cum ne-a dezvăluit Loredana.

„Urmează viață cu de toate și aici acasă, vom vedea mai încolo. Acum 2 luni am fost la un punct în a continua spre Africa. Eram în Arabia Saudită și am întâlnit o familie din Germania cu doi copii, care mergeau către Africa și eram aproape hotărâți să pornim spre Africa împreună. Sunt zone provocatoare unde vrei să mergi, necunoscute și e important să fii cu cineva, mai ales dacă e o familie cu doi copii și am stat și ne-am gândit ce să facem. O luăm spre Nord, spre România sau spre Sud, înspre Africa și am decis să venim acasă. Am trăit atât de multe experiențe într-un an și 3 luni încât am zis că avem nevoie de o perioadă în care să digerăm tot ce am trăit pe drumul acesta înainte de a pleca într- altă aventură. Porbabil că vine și Africa cândva”.

FOTO sensologia.ro

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole