CAMPANIE – Cancerul de piele face ravagii. Maramureșenii, sfătuiți să nu stea mult la soare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Maramures a anunțat oficial că organizează în luna august 2022 o serie de activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanța protecției solare, în prevenirea cancerelor de piele.

DSP Maramureș subliniază că potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, la fiecare 4 minute o persoană moare de cancer de piele: „Legătura dintre expunerea la soare şi cancerele de piele a fost descoperită abia în 1956. În România peste 1000 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom malign, iar aproape o treime decedează din cauza acestei afecţiuni”.

„Scopul Campaniei este reducerea incidenţei cancerelor de piele, în mod special a melanomului malign, a afecţiunilor oculare şi a altor patologii secundare expunerii excesive la radiaţiile ultraviolete. Obiectivul principal al Campaniei este creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la riscul apariţiei afecţiunilor maligne la nivelul tegumentelor sau a altor afecţiuni datorate expunerii excesive la soare. Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, asigură coordonarea la nivel naţional a acestei campanii”, precizează oficialii DSP Maramureș.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2