CAȚI MOROȘENI S-AU ÎMBOLNĂVIT ANUL TRECUT- Boli transmise prin aliment, apă sau mediu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În afară de COVID, maramureșenii s-au mai îmbolnăvit și de alte boli anul trecut. Potrivit raportului Direcției de Sănătate Publică Maramureș, anul trecut am avut confirmate cate un caz de meningită bacteriană, meningită bacilară TBC, 4 cazuri de hepatită acută virală A, un caz de hepatită acută virală E, respectiv un caz alte hepatite virale. Toate aceste cazuri au fost luate în supraveghere și raportate conform metodologiei de supraveghere.

Tot anul trecut am avut 12 cazuri de sifilis, care s-au luat în supraveghere, confirmate prin diagnostice de laborator, cu instituirea de tratament etiologic conform metodologiei, respectiv un caz de infecție gonococică.

Pe partea de boli transmise prin aliment, apă sau mediu avem 80 de cazuri de infecții cu Clostridium Diffcile, bolnavii fiind internați în spitalele din județ, 12 cazuri de salmoneloză, 31 cazuri Campylobacterioză, BDA (Supravegherea sezoniera a bolii diareice acute) au fost 1197 cazuri, din care 383 cazuri internate (101 cu etiologie precizata: 70 Rotavirus, 6 Salmonella spp, 14 Campylobacter, 2 E. Coli, 9 alți agenți precizați).

„Laboratoarele publice și private au raportat 16029 probe analizate (5259 coproculturi și 10770 coproparazitare), din care 120 coproculturi pozitive (19 Salmonella, 71 Rotavirus, 4 E coli 2, 16 Campylobacter, 10 alți agenți precizati) și 224 coproparazitare pozitive (155 Giardia lamblia, 69 alti agenti coproparazitari”, se arată în raporul DSP Maramureș. Tot anul trecut am mai avut patru cazuri listerioză și un caz de leptospiroză.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2