Ce avere mai are primarul de Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Baia Mare a reușit perfomanța de a ieși din nou în evidență tot printr-un scandal. Municipiul reședință de județ a reușit „performanța” de a avea doi primari după Revoluție, ambii fiind acuzați de fapte de corupție. Unul dintre ei a și stat după gratii o perioadă, iar al doilea așteaptă acum sentința de la Curtea de Apel Cluj.

De când cu acest scandal, al socrilor primarului care au fost reținuți de DNA după ce ar fi încercat să „cumpere” o sentință mai blândă, chiar achitare, pentru ginerele lor, opinia publică începe să își pună întrebări. Și este evident că toți ochii sunt ațintiți spre acesto dosar și pe ce se va întâmpla mai departe. Vom avea amânare, vom avea alte lucruri, vom vedea.

Oricine poate vizualiza pe site-ul Primăriei Baia Mare declarația de avere a primarului de Baia Mare depusă în acest an. Conform acesteia, primarul de Baia Mare nu mai are terenuri, are o clădire de 16,57 m2, anul dobândirii fiind 2016. Deci nu e nici apartament, casă de locuit, casă de vacanță sau spațiu comercial, ci alte categorii de bunuri imobile. Edilul mai deține o mașină Porsche Cayenne, an fabricație 2008, respectiv mai are trei ceasuri evaluate undeva la 30.000 euro. Cel mai scump ceas e un Patek Philippe Nautilus, dobândit în 2013 și care are are o valoare estimată de 25.000 de euro. Celelalte două ceasuri sunt estimate la 1500 de euro, respectiv 3000 de euro.

Primarul a vândut mamei sale partea sa din terenuril deținute, două la număr, respectiv partea sa dintr-o casă de locuit și una de vacanță, toate în 2022, aceeași dată – 15 noiembrie 2022. A împrumutat lui Cristian Șpan niște bani, valoarea totală la zi fiind acum de 500.000 euro. Și cam atât.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

8 Comments

 1. cetatean

  nu stiu daca sa rad sau sa plang – ce masina sa ii trebuiasca primarulu, nu vedeti ca si la Cluj and are proces personal, merge cu masina primariei … ca doar fraierii platesc taxe si impozite ca sa poata sa mearga Chereches cu masini de ultima generatie inchiriate pe bani frumosi, oriunde doreste, cu sofer la scara … uitati-va un pic afara, un primar decent intr-un oras asa ca acesta, mai merge cu busul, cu bicicleta, pe jos, daca are dosare, mai merge cu trenul…chiar crede cineva in declaratia aceea de avere – asta e precum ala de la PSD, care are mama milionara la 70 si ceva de ani, adica fix o vrajala de prost gust pentru fraierii votanti

  Reply
 2. dan

  „clădire de 16,57 m2” CRED CA ESTE GARAJ
  Oare pot procurorii sa creada ca vinzarea catre mama nu este o forma mascata de a ascunde bunurile?
  In afara tarii nu are bunuri? Sa fim seriosi, ca doar el declara ca a primit acum ceva ani 1 milion de euro de la mama. Unde e milionul?
  Chiar daca formalismul este la moda, procurorii pot merge pe firul apei si pot identifica lucrurile cusute cu ata alba.
  Imprumutul catre Span l-a dus la faliment?

  Reply
 3. Gogu Astrologu

  Jupiter opulent … Mergând pe logică , succesul vine la pachet cu invidia , doar oamenii mărunți comentează averile altora ( din frustrare ) … Pt. cine nu știe , edilul nostru este cotat printre cei mai bogați din țară( probabil ghinionul nostru ) … când ai clinică în Viena , 100 de mii de euro sunt bani de semințe pt.el … Personal , greșeala sau gravitatea primarului, este lipsa de viziune , adică Infrastructura…

  Reply
 4. Vasile Vasile

  Folosirea bunurilor instituției (în acest caz mașina) în scopuri personale constituție infracțiune și se pedepsește de lege (nu și de procurori). Toată chestia e ca cineva să depună denunțul și probe, că sesizarea din oficiu este …muncă grea.

  Reply
 5. Gogu Astrologu

  Saturn retrograd … ginerică, tu vrei să știi câte ouă are în traistră un primar sau te interesează dacă știe să pună coada la prună , adică să facă ceva pt. comunitate , oraș ???!!! …

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole