Ce îi mai deranjează pe unii din Baia Mare: Au sesizat poliția pentru muzica dintr-un studio al unui centru de tineret

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Muzica din studioul Centrului de Tineret Baia Mare a deranjat atât de tare pe cineva din vecini, încât a fost sesizată poliția. Iar asta nu la miezul nopții, ci în jurul orei 19.30.

Diana Sabo, coordonatorul Centrului de Tineret Baia Mare, a relatat pe larg acest episod.

”Aproape 100 de tineri sunt membri ai Centrului de Tineret Baia Mare. Nu vin toți, tot timpul. Dar vin, pentru că se simt văzuți, apreciați, se simt în SIGURANȚĂ, au activități la care să participe, fac ei diverse activități, pur și simplu au ce să facă cu viața lor, într-un oraș mort, care nu le oferă nimic. Ieri a venit și poliția, la o sesizare făcută de cineva din vecini, deranjați de muzica din studio.

La centru avem un studio unde tinerii pot cânta, și au instrumente la care pot exersa. Studioul a fost renovat de tinerii din organizație din resurse puține și dotat cu greu cu sprijinul colegilor din DEIS, pasionați de muzică. Sau al meu. Un salariu întreg de când lucram în programul de Capitala Tineretului l-am dat ca să cumpăr un set de tobe. Aveam evenimente și tot timpul aveau problema asta, că nu găseau cine să le împrumute tobe. Nu aveam buget pt asta, așa ca le-am cumpărat eu. Ca multe alte lucruri din organizația asta cu ajutorul cărora tinerii au învățat lucruri.

De-acum nu o să mai poată folosi instrumentele, pentru că deranjează! Și aici, ca de altfel peste tot în oraș unde se adună mai mulți laolaltă.

Era ora 19:30. A fost un avertisment de data asta, dar mi s-a pus în vedere că următoarea va fi cu amendă pe care o plătesc eu. Acum eu ce fac? Îmi asum amenzi pe persoană fizică? Pe lângă cât ajutăm statul și facem lucruri în locul lor, atragem fonduri, plătim impozite și taxe, acum să platesc și amenzi. Nu există o legislație clară. Am întrebat de decibeli. Nu au cum sa îi măsoare, deci dacă cineva spune că a fost deranjat, eu plătesc. Cum funcționează lucrurile așa în țara asta și în orașul ăsta?

În loc să stea pe străzi și prin parcuri tinerii veneau la centru, să cânte, să vorbim, să vorbească între ei, să participe la activități. Poate, de-acum, o să vină mai puțin sau deloc. Și asta nu are cum să nu strice ceea ce încercăm să clădim la Centru: un loc în care tinerii să se simtă în primul rând în SIGURANȚĂ.

Aș vrea să putem antifona studioul cât de cât, să nu mai avem astfel de incidente. Imi doresc demult, dar niciodată nu am găsit bani pentru asta. Că pe cine interesează că niște tineri vor să cânte?

No. Eu cu cine votez? Și mai ales unde e satul care te ajută să crești copilul?

PS: Noi, echipa Asociatia DEIS nu suntem plătiți pentru munca pe care o facem la centrul de tineret și serviciile pe care le oferim acolo tinerilor și uneori părinților”, spune Diana Sabo.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Stefan

    Sarumana, faceti un eveniment caritabil pe fb in care cine doreste sa doneze bani, materiale de antifonare (puneti o lista cu ce este necesar), ore de munca si o sa vedeti ca mai sunt oameni inimosi in Baia Mare. Trimiteti invitatii / solicitari de sponsorizare/ donare la firmele din Baia Mare si imprejurimi. Trimiteti la magazinele mari din Baia Mare gen Kauland, Liedl, Penny, Cerrefour etc o rugaminte ca simplele cofraje de oua din carton sa vi le pastreze pe 2-4 saptamani ( in loc sa le preseze pt deseu) si cu vata minerala+cofraje+spuma aveti un antifonaj de prima clasa. Solutii se gasesc si inclusiv tinerii pot fi antrenati in aceste activitati.

    Reply
  2. Chupacabra

    Sunt disponibili 500.000 lei la Primaria Baia Mare pt finanțarea cultelor religioase. Dar nu se poate ecrana un amărât de studio de muzica pentru tineri. Soluția? Să meargă să cânte în biserică. Zgomotul regulat&ritmat al clopotelor de la bisericile lui Christos Anghel ( că el le-a dat gir ) nu deranjează pe credincioși. PS : dacă se poate dona, sunt de acord să contribui.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2