CE URMEAZĂ – În Maramureș am avut trei săptămani fără ploaie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Putem spune acum că s-a încheiat, pentru moment, o perioadă în care ploile au fost ceva foarte rar peste tot în județ. Și asta se vede în lipsa apei, problemă care apare în tot mai multe zone din Maramureș. Cei de la Meteo Maramureș spun că la acest moment plouă liniștit în toată zona.
„Ieri seară s-a încheiat perioada de secetă care a durat aproape 3 săptămâni (18 zile fără ploaie la Sighet). S-a terminat și episodul de vreme deosebit de caldă care a durat 10-11 zile în zonă. La Sighet am avut 4 zile caniculare (temperaturi mai mari de 35°C), cel mai cald fiind în 1 iulie 2022, stația meteo automată măsurând temperatura de 37.8°C, iar maxima zilei la stația ANM fiind de 36.7°C. Urmează o perioadă cu temperaturi cuprinse între 15 și 25°C și precipitații”, arată Meteo Maramureș.
În aceste trei săptămani am avut de cateva ori emis un cond portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, respectiv am avut temperaturi care au ajuns și la 40 de grade Celsius. Însă sunt cateva zile ceva mai răcoroase, după care temperaturile vor crește din nou.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2