CENTRUL VECHI BAIA MARE – Au fost prinși cei care mâzgăleau fațadele clădirilor și semnele de circulație

Orașul Baia Mare este plin de desene, fie făcute pe fațadele clădirilor, fie pe semnele de circulație. Nu vorbim de artă, ci de acte de vandalism. Zilele trecute, echipajul de poliție locală format din B.N. și G.I., în urma verificărilor efectuate în teren, a identificat două persoane, domiciliate în Baia Mare, care se fac vinovate de vandalizarea și distrugerea cu desene gen graffiti, pe fațada clădirilor și a indicatoarelor rutiere din zona Millennium- Piața Păcii- Piața Cetății.

Potrivit Poliției Locale, cei doi băimăreni au fost sancționați fiecare cu amendă de 6000 lei , la care s-a adăugat măsura complementară de a aduce la starea inițială fațada clădirilor și a indicatoarelor rutiere vandalizate, urmând a fi dispuse și măsuri în vederea tragerii la răspundere penală întrucât fapta comisă întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de distrugere și vandalizare.

Tot în Baia Mare săptămâna trecută am avut multe incidente. În 15 martie, la locul de joacă situat pe bulevardul Independenței a fost sesizată tulburarea ordinii și liniștii publice prin strigăte. Echipajul format din G.D. și B.S. a identificat la fața locului o persoană în vădită stare de ebrietate, aceasta fiind sancționată contravențional. Tot în 15 martie, echipajul format din P.V. și M.A., în urma sesizării prin Dispeceratul Poliției Locale, a identificat mai multe persoane care comercializau produse pe trotuar în zona Bulevardului Regele Mihai I intersecție cu Aleea Jupiter. Au fost aplicate măsurile legale care se impuneau în astfel de cazuri.

„În data de 15.03.2023, ora 10.30, echipajul format din M.D. și P. V. a observat foarte mult fum provenit din zona Pirită, la fața locului a identificat persoanele care au aprins resturi vegetale pentru a igieniza zona din jurul colibei, au fost aplicate măsurile legale. În data de 15.03.2023 a fost sesizat faptul că un grup de tineri fumează și fac mizerie în proximitatea Liceului Teoretic „Emil Racoviță”. La fața locului au fost identificați ca fiind elevi ai liceului, au fost îndepărtați din zonă și trimiși la orele de curs.

În data de 15.03.2023, ora 16.50, echipajul format din P.V. si M.D. a fost sesizat asupra faptului că pe strada Europa și pe Bulevardul Independenței mai multe persoane comercializează căpșuni. La fața locului acestea au fost identificate și sancționate contravențional. În data de 15.03.2023, ora 15.44, echipajul format din D.B. și U.D. a fost sesizat asupra faptului că în proximitatea Pieței Gării au fost aprinse deșeuri din carton, la fața locului au fost identificate două persoane cunoscute ca fiind fără adăpost, a fost solicitat un echipaj de la D.A.S. care le-a transportat la Centrul Social tip Azil de Noapte.

În data de 16.03.2023, ora 20.40, echipajul format din H.C. și F.S. a fost sesizat asupra faptului că o persoană în stare avansată de ebrietate este recalcitrantă și refuză să coopereze cu echipajul de pe ambulanță sosit la fața locului.  Personalul medical de pe ambulanță a solicitat sprijin echipajului poliției locale, care, împreună cu echipajul SMURD, au transportat persoana la domiciliul unui aparținător, întrucât aceasta a refuzat categoric transportul la UPU .

În data de 16.03.2023, ora 22.30, a fost sesizat faptul că o persoană este căzută pe aleea dintre două imobile de pe strada George Enescu. Aceasta a fost identificată, era sub influența băuturilor alcoolice. Întrucât locuia în dreptul imobilului unde a fost găsită, echipajul poliției locale a condus-o în dreptul apartamentului unde a fost lăsată în siguranță. În data de 19.03.2023, ora 20.40, echipajul format din G.I. și B.N. a fost sesizat asupra faptului că în zona verde de pe strada Europa mai multe persoane au aprins deșeuri. La fața locului au fost identificate mai multe persoane care au intrat pe spațiul verde cu 4 autoturisme și intenționau să stea peste noapte, acestea fiind sancționate contravențional. În același timp au fost îndepărtate din zonă”, precizează Poliția Locală Baia Mare.

Nu au fost singurele intervenții ale polițiștilor locali. Pe strada Luptei, intersecție cu strada Mihail Sadoveanu, un echipaj al Poliției Locale a găsit o persoană căzută. În cele din urmă omul le-a spus oamenilor legii că se simte bine și merge spre casă.  În 17 martie, echipajul format din K.V. și C.M. a fost sesizat asupra faptului că în spatele unui imobil de pe strada George Coșbuc este o persoană căzută pe zona verde. Deplasați la fața locului, aceasta a fost identificată ca fiind o persoană fără adăpost care s-a întins să se odihnească, a fost îndrumată către centrul social tip Azil de Noapte.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu