Cherecheș a fugit din țară pe la Vama Petea folosindu-se de buletinul unei rude. A plecat cu un taxi

Noi informații apar legate de fuga primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, din țară. Acesta s-a prezentat ieri, 24 noiembrie, la primele ore ale dimineții, în Punctul de trecere a frontierei Petea din județul Satu Mare, cu buletinul vărului său, ieșind din țară într-un taxi.

Azi, 25 noiembrie, am avut o conferinţa de presă susţinută la sediul Inspectoratului General al poliţiei de Frontieră Române, pentru anunţarea măsurilor privind activităţile efectuate în vederea clarificării modului în care Cătălin Cherecheş, persoană dată în urmărire europeană, ar fi părăsit teritoriul ţării.

Poliția de Frontieră Română a anunțat, în conferința de presă amintită mai sus, că primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș a trecut granița în Ungaria vineri dimineață, la ora 07:49. Acum se fac cercetări legate de modul în care și-au făcut treaba polițiștii de frontieră sătmăreni și cum a fost posibil ca primarul de Baia Mare să fugă din țară, fără niciun fel de problemă și fără să fie văzut de cineva.

„Până la momentul emiterii sentinței definitive și irevocabile de executare a pedepsei cu închisoarea, persoana în cauză s-a aflat sub măsura controlului judiciar, cu interdicție a părăsirii țării, sens în care era dat în consemn la frontieră”, anunță Poliția de Frontieră Română.
Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu