Cifre amețitoare: Peste 4.400 permise de conducere suspendate anul trecut în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Acţiunile desfăşurate în 2021 de poliţiştii maramureşeni au vizat asigurarea unui climat de disciplină şi siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ, fiind constatate 936 de fapte penale şi peste 27.000 de fapte contravenţionale (la O.U.G. 195/2002 şi la alte acte normative).

Au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 4.420 de permise de conducere din care 2.446 pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 Km/h, 1.024 pentru depășire neregulamentară; 208 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și 103 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor. De asemenea au fost retrase 897 de certificate de înmatriculare, se arată într-un raport al IPJ Maramureș.

Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor de circulaţie cu consecințe grave produse în anul 2021 arată faptul că numărul acestora a fost în scădere față de anul precedent.

Astfel, pe drumurile publice din județul Maramureș, s-au produs cu 16.5% mai puține accidente grave de circulaţie, în urma cărora au decedat cu 10% mai puține persoane şi 25.9% mai puține persoane au fost rănite grav.

Principalele cauze de producere a accidentelor grave de circulaţie, înregistrate în perioada sus menţionată, au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară și neacordarea de prioritate pietonilor, se mai arată în raport.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2