COD GALBEN – Ninsori, frig și vânt puternic în orele care urmează. Avertismentul meteorologilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vremea a luat-o razna inclusiv în Maramureș. Administrația Națională de Meteorologie a emis de altfel o Informare meteorologică care este valabilă până n acest acest final de săptămână, în toată țara fiind așteptată vreme deosebit de rece, predominant ninsori și intensificări ale vântului.

ANM avertizează că vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8 până la 12 grade Celsius sub mediile multianuale. Mai mult, în jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte.

În altă ordine de idei, județul Maramureș este vizat de un cod galben de intensificări ale vântului, predominant ninsori și strat de zăpadă. Din fericire acesta este valbil doar până mâine, 5 aprilie, ora 14.00. Meteorologii spun că vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h. La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă.

Ca și idee, în restul țării local și temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud și sud-est și mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole