Codrut Seres, fost senator de Maramures, ales secretar general al Partidului Conservator – Noul presedinte al PC este Daniel Constantin (FOTO)

Fostul senator de Maramures, Codrut Seres, a fost ales secretar general al Partidului Conservator. In urma Congresului partidului, presedinte a iesit Daniel Constantin, fostul sef de la APIA, un tanar de 32 de ani. Acesta l-a invins pe liderul filialei Hunedoara, Petre Marginean.

Delegatia din Maramures a cuprins 15 delegati cu drept de vot si 10 invitati care au luat loc in Sala „Alexandru Ioan Cuza” a Palatului Parlamentului, sala ce s-a dovedit neincapatoare pentru reprezentantii conservatorilor. Unii chiar au acuzat organizarea pentru faptul ca nu au avut locuri la congres.

Lucrarile au fost moderate de Codrut Seres, cel care i-a anuntat si pe invitatii conservatorilor. I-am retinut pe Michal Kaminski, presedintele conservatorilor si reformistilor din Parlamentul European, pe secretarul PSD Liviu Dragnea, Lavinia Sandru, presedinte al PIN, si pe Norica Nicolai, vicepresedinte si europarlamentar al PNL.

Acestia au transmis mesajele partidelor pe care le-au reprezentat, felicitandu-i pe conservatori pentru modul in care si-au organizat congresul. Nu a lipsit nici presedintele fondator al partidului, Dan Voiculescu. In debutul lucrarilor Fuego a cantat noul imn al partidului (o piesa proprie) – „Ca romanul, nu-i niciunul”.

Noua dintre delegatii din Maramures au fost alesi in Consiliul National al Partidului Conservator: Codrut Seres, Razvan Birisan, presedintele PC Maramures, Mihai Ceteras, primar de Baiut, Victor Andor, viceprimar de Ardusat, Florin Costeniuc, consilier local de Cavnic si presedinte al PC Cavnic, Ioan Bartas, Ioan Buda, fost director REMIN, Loredana Naftanaila, Silvia Iurasciuc.

„Pulsul pe care l-am simtit la acest congres a fost acela al necesitatii unei schimbari. La fel au simtit si colegii din tara. Din punctul meu de vedere Congresul este un nou inceput, iar cu noul presedinte si cu noua conducere, partidul va deveni o forta care conteaza pe scena politica din Romania. Delegatia din Maramures a fost una numeroasa. Am avut 15 delegati cu drept de vot si 10 invitati.

Ca si reprezentant al filialei judetene am incredere in noul presedinte si in noua conducere si ii asteptam sa vina in Maramures, pentru a sta de vorba cu colegii nostri”, ne-a precizat Razvan Birisan, presedintele PC Maramures.

Ciprian DOCHITA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu