Codul rutier ar urma să se modifice. Sala se va putea da oriunde în țară. Schimbări și la proba traseului

Camera Deputaților este forul care va da votul decisiv pentru modificarea Codului Rutier. Inițiatorii acestei propuneri legislative spun că aceasta are mai multe scopuri, respectiv eliminarea timpilor foarte mari de așteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic de obținere a permisului de conducere, creșterea responsabilității instructorilor auto în actul de pregătire a viitorilor participanți la trafic sau oferirea posibilității pentru candidații la obținerea permisului de conducere de a participa la examenele teoretice și practice oriunde în țară.

Potrivit acestui proiect, elevul va avea posibilitatea să înceapă efectiv pregătirea practică și după susținerea examenului de promovare a probei teoretice, cu condiția finalizării pregătirii teoretice. A doua modificare legislativă propusă este faptul că instructorul auto ar trebui să fie prezent în mașina de examen în momentul în care se susține examenul de către candidații pentru obținerea permisului de conducere. În timpul probei examinatorul ar urma să stea în spatele instructorului. Apoi, cursurile de pregătire practică în vederea obținerii permisului de conducere vor putea începe și după ce candidatul a fost declarat ADMIS de către autoritatea competentă la proba teoretică de verificare a cunoștințelor.

Proiectul trebuie adoptat de Parlament, promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu