CONTROALE – Amenzi de 1.669.400 lei aplicate de Garda de Mediu pe balastiere

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Amenzi în valoare de 1.669.400 lei aplicate pentru neconformităţile constate la agenţii economici care desfăşoară activităţi de exploatare agregate minerale. Informația a fost confirmată de către Garda Națională de Mediu, care precizează că recent a fost încheiat Planul de măsuri „Control balastiere 2021” pentru prevenirea şi combaterea fraudelor în domeniul exploatării agregatelor minerale.
„Urmare a măsurilor din Planul menţionat, în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2021 au fost verificați 68 de operatori economici și au fost constatate 17 infracțiuni, dintre care 4 infracțiuni de evaziune fiscală, 7 infracțiuni de executare de activități miniere fără permis sau licență, (prevăzute de Legea minelor nr. 85 din 2003), 4 infracțiuni de executare, modificare sau extindere a lucrărilor, construcțiilor sau instalațiilor pe ape sau care au legătură cu apele, fără avizul de gospodărire a apelor, (prevăzute de Legea apelor nr. 107 din 1996), 1 infracțiune de exercitara fără drept a unei profesii sau activități și 1 infracțiune de delapidare, prevăzute de Codul Penal.
Reprezentanţii Poliţiei Române au indisponibilizat utilaje specifice exploatării agregatelor minerale, respectiv o stație mobilă de sortare, o draglină, mai multe excavatoare și buldoexcavatoare, în valoare de aproximativ 1.350.000 de lei, precum și o cantitate însemnată de agregate minerale care urmează să fie determinată de către specialiștii topografi, în vederea dispunerii ulterioare de măsuri asiguratorii”, precizează Garda de Mediu.
În plus, specialiștii din cadrul Administrației Naționale Apele Române și Gărzii Naționale de Mediu au identificat nereguli în activitatea de exploatare a agregatelor minerale naturale de către operatorii economici, fiind aplicate 60 de amenzi, în valoare de 1.669.400 de lei. Totodată, a fost dispusă măsura complementară de suspendare a activității de exploatare a agregatelor minerale pentru 8 operatori economici, până la obținerea documentațiilor de reglementare. Mai spunem doar că din totalul de 60 de sancţiuni aplicate, comisarii din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu au aplicat 32 amenzi, în valoare de 1.277.500 lei şi au dispus în 8 cazuri încetarea activităţii.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole