Controale mixte în derulare pe raza județului Maramureș. Au fost aplicate 85 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea OUG 195/2002

Ca urmare a creșterii accentuate a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS COV 2 la nivel național, pe fondul nerespectării măsurilor sanitare preventive dispuse pentru starea de alertă, în perioada 03.07-05.07.2020, IPJ Maramureş în colaborare cu reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Poliția Locală Maramureş, IJJ Maramureş și ISU Maramureş, ITPF Maramureş, ITM Maramureş, DSV Maramureş, DSP Maramureş şi Protecţia Consumatorului vor acționa cu efective mărite pe întreg teritoriul județului Maramureş.

În acest sens se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și zonele de promenadă. Totodată se vor efectua verificări și în trafic, fiind vizat transportul local, național și internațional, de persoane.

Pentru desfășurarea acestor acțiuni, se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren, astfel că pe raza județului au fost angrenate peste 290 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, reprezentanţi ai ISU Maramureş, ANPC, ANSVA, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Autorităţii Publice Locale.

După primele activități desfășurate în acest sens, în 03.07.2020, au fost verificate 113 societăți comerciale/persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală şi pentru fapte de natură economică în context COVID 19. De asemenea, au fost aplicate 85 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 și un număr de 19 sancțiuni la Legea nr. 61/1991. Cu o valoare totală de peste 20.000 de lei.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Informații furnizate de Poliția Maramureș.

Foto: Arhivă/ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1