CORUPȚIE – Băimăreni prostiți că se pot angaja în instituții publice dacă dau șpagă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 

Șpagă peste tot. Dacă vrei să te angajezi ca șofer pe una din mașinile de la Prefectura Maramureș trebuie să dai șpagă. Cel puțin asta li se promitea unora care vroiau să se angajeze ca șoferi la această instituție. Înă Prefectura Maramureș spune că nu nimeni din instituție nu este implicat în acest incident, ci doar cineva din afara instituției promitea unora că le poate oferi acest post de șofer contra unor sume de bani.

Asta au descoperit procurorii anticorupție maramureșeni, iar sumele nu sunt deloc de neglijat. În urma activităților specifice realizate de către polițiști din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura preventivă acontrolului judiciar pe o durată de 60 de zile față de o persoană fără calitate specială, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată( 3 acte materiale), instigare la fals material în înscrisuri oficiale și instigare la mărturie mincinoasă.

Autoritățile au anunțat că până în prezent, din materialul de urmărire penală administrat în cauză, „au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în cursul perioadei decembrie 2021 – ianuarie 2022,  inculpatul ar fi pretins și primit de la o persoană suma de 1.000 lei și ar fi pretins de la acesta încă 500 euro, în schimbul facilitării angajării acesteia pe un post de conducător auto la nivelul Instituției Prefectului – Județul Maramureș sau la Direcția Regională de Informații Maramureș. Totodată, ar fi pretins și primit de la o altă persoană, care avea dreptul de a conduce suspendat anterior pentru o perioadă de 90 de zile, pentru comiterea unei abateri la regimul rutier,  suma de 500 euro, promițându-i în schimb că va interveni pe lângă funcționari M.A.I. în scopul anulării sancțiunii și restituirii permisului de conducere auto”.

Mai mult, pentru că omul nu s-a mulțumit cu puțin, a pretins de la alte două persoane suma totală de 4.000 euro, din care a primit ulterior 1.700 euro, promițându-le în schimb că va interveni pe lângă funcționari M.A.I. în scopul promovării frauduloase a examinărilor subsumate obținerii dreptului de a conduce autovehicule.

„În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte doua persoane. În context, precizăm faptul că, la data de 02.02.2022, ofițeri de poliție judiciară cadrul Serviciului Județean Anticorupție Maramureş și Serviciului Județean Anticorupție Sălaj, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au efectuat un număr de două percheziții domiciliare, dintre care una în județul Maramureș (cu sprijinul unei echipe de intervenție din cadrul I.P.J. Maramureș – Serviciul de Acțiuni Speciale) și una în județul Sălaj, context în care au fost identificate și ridicate înscrisuri de interes, sume de bani și alte bunuri de interes pentru cauză”, au mai precizat autoritățile.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2