Cristian Niculescu Țâgârlaș: ”Am adoptat raportul de admitere pentru proiectul de lege privind protecţia avertizorilor în interes public”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Senatorul PNL de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș, anunță că în cadrul Comisiei juridice a Senatului a fost adoptat raportul de admitere pentru proiectul de lege privind protecţia avertizorilor în interes public.

”În cadrul Comisiei juridice a Senatului am adoptat, astăzi, raportul de admitere pentru proiectul de lege privind protecţia avertizorilor în interes public, care transpune o directivă UE, lege reexaminată ca urmare a cererii formulate de preşedintele Klaus Iohannis.

Au fost preluate obiecțiile din cererea de reexaminare și s-au făcut toate corelările necesare, pentru a avea o lege în conformitate cu Directiva (UE) 2019/1937 a Parlamentului European şi a Consiliului din 23 octombrie 2019 – ce reglementează cadrul general în materia protecției persoanelor care raportează încălcări ale legii, într-un context profesional.

Instituția avertizorului de integritate este una de interes public, recunoscută la nivel european, cu impact asupra transparenței decizionale, a bunei funcționări a instituțiilor publice și private și de aceea e important să avem o lege bună, conformă normelor europene. În Comisia Juridică am eliminat toate deficiențele, iar legea va ajunge mâine în plenul Senatului.

Proiectul de lege se află în procedură de urgenţă în Parlament, iar Senatul este prima Cameră sesizată, decizională fiind Camera Deputaţilor”, a scris, pe Facebook, senatorul Țâgârlaș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole