Cristian Niculescu Tagarlas considera ca structura sindicala a folosit Casa de Cultura in mod nelegal, in toti acesti ani

Astazi in cadrul conferintei de presa, care s-a desfasurat la sediul Partidului National Liberal Maramures, Cristian Niculescu Tagarlas a punctat cateva aspecte extrem de importante legate de situatia imobilului Casei de Cultura a Sindicatelor din Baia Mare. Acesta si-a prezentat opiniile in calitate de consilier local, iar aici venim cu precizarea ca, Cristian Niculescu Tagarlas este singurul reprezentant oficial al administratiei locale, in calitate de ales, care a militat pentru mentinerea salii de spectacole inchisa, cerand totodata noului prefect de Maramures, Silviu Ungur sa ia masuri.

Cristian Niculescu Tagarlas, vicepresedinte PNL Maramures: “Am urmarit ceea ce se intampla cu imobilul Casei de Cultura din Baia Mare si in calitate de consilier local, dar si in calitate de simplu cetatean. In primul rand vreau sa va felicit pentru materialele pe care le-ati elaborat si care au produs inclusiv consecinte juridice. Acesta este si unul din motivele pentru care m-am manifestat public cerandu-i prefectului de Maramures sa se implice activ pentru ca intra in atributiile dansului rezolvarea problemelor de la aceasta cladire.

Pozitia mea a fost clara. Nu trebuie sa asteptam un al doilea Colectiv, nu trebuie sa asteptam sa moara copii in Casa de Cultura ca sa luam masuri dure. Cand e vorba de aplicarea si respectarea legii toleranta trebuie sa fie zero la incalcarea ei. Am inteles ca domnul prefect a organizat o comisie abilitata sa analizeze aceasta situatie, care s-a deplasat si la Casa de Cultura si sper ca in curand sa vedem ca s-au luat si masuri pertinente si clare cu privire la imobil. V-am spus ca ma intereseaza si ca si consilier local pentru ca noi ne judecam cu aceasta structura fantoma, care detine in proprietate Casa de Cultura a Sindicatelor si suntem pe finalizarea proceselor si cred ca intr-un final Municipiul Baia Mare va dobandi in proprietate acest imobil urmand sa facem investitiile cele mai rapide pentru a securiza cladirea si dupa aceea sa elaboram un proiect frumos pentru Baia Mare, pentru ca merita.”

Liberalul considera ca imobilul a fost folosit de structura sindicala in mod ilegal, iar documentele care exista la dosar demonstreaza faptul ca imobilul trebuia sa apartina municipalitatii.

Cristian Niculescu Tagarlas: “Exista o disputa pe regimul proprietatii intre Municipiul Baia Mare si aceasta structura sindicala, care a utilizat imobilul pana acum, consider eu, in mod nelegal. Toate informatiile si datele din proces duc la ideea ca aceasta cladire trebuia sa fie in patrimoniul Municipiului Baia Mare, motiv pentru care Municipiul Baia Mare lupta acum pentru a clarifica situatia proprietarului de drept cu scopul de a trece cladirea in patrimoniul orasului.”

Si Cristian Niculescu Tagarlas confirma cele relatate de ZiarMM.ro cu privire la faptul ca sala de spectacole nu mai putea fi folosita deoarece punea in pericol sanatatea si siguranta cetatenilor. In cadrul conferintei de presa, liberalul a dezvaluit propriile impresii cu care a ramas dupa ce a participat la un spectacol.

Cristian Niculescu Tagarlas: “Anul trecut am fost acolo la un spectacol. Un miros…O atmosfera…Toate scaunele erau distruse, toate suna… La un moment dat am avut impresia ca mai e un pic si cad actorii prin podele… Eu zic ca acea sala de spectacole nu corespunde necesitatilor de legalitate si de siguranta a cetateanului. Pentru mine cetateanul este cel mai important si nu operatorul de spectacol sau cel care inchiriaza sala respectiva. Am cerut prefectului de Maramures sa ia toate masurile care se impun. A fost un caz de genul acesta si la Sighetu Marmatiei, care s-a soldat cu decese si vatamari corporale grave. Nu trebuie sa asteptam ca sa avem si in Baia Mare acest lucru.”

Vom urmari in continuare situatia Casei de Cultura a Sindicatelor din Baia Mare. Asteptam ca si ANAF sa-si faca treaba si sa vada ce s-a intamplat cu banii incasati de responsabili deoarece acestia nu au finantat in mod clar intretinerea salii de spectacole.

Ana AVRAM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1