Cu teatrul în satele din Maramureș

În preajma Zilei Naționale a României, Cultură’n Șură pornește într-un turneu teatral prin satele maramureșene. Locuitorii comunelor Fărcașa, Bogdan Vodă, Copalnic-Mănăștur și Moisei vor avea ocazia să participe gratuit la la reprezentațiile comediei „Experimentul” de Ion Băieșu ce vor fi susținute la căminele culturale în datele de 2,3,4 și 5 decembrie.

Marin Grigore, Iulian Gliță și Florentina Năstase în „Experimentul”

Distribuția spectacolului este formată din actori importanți ai scenei românești: Marin Grigore (Teatrul Mic București, R.M.N, Las Fierbinți), Florentina Năstase (Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, nominalizată pentru cea mai bună actriță la UNITER și GOPO) și Iulian Gliță (artist independent implicat în numeroase programe socio-culturale). Regia este semnată de Victor Olăhuț.

„Experimentul” este o comedie ce se adresează întregii familii. Bartolomeu Capră, un fost magistrat, își duce viața aparent liniștită în apartamentul său, până ce într-o noapte este vizitat de un hoț în căutarea prăzii. Intrusul va deveni prietenul pe care magistratul și l-a dorit întotdeauna, iar femeia de serviciu, „însărcinată cu curățenia” va trebui să facă tot ce-i stă în putință pentru a demasca hoțul. Așadar, vă așteptăm să petreceți alături de noi o seară în care ne propunem să bucurăm publicul prin prezentarea unui spectacol care stârnește râsul, dar care totodată are o privire critică asupra moravurilor din societatea contemporană.

PROGRAM SPECTACOLE

  • Buzești, Comuna Fărcașa / sâmbătă, 2 decembrie, ora 19:00
  • Bocicoel, Comuna Bogdan Vodă / duminică, 3 decembrie, ora 19:00
  • Copalnic-Mănăștur / luni, 4 decembrie, ora 19:00
  • Moisei / marți, 5 decembrie, ora 19:00

Reprezentațiile fac parte din proiectul „Teatru în comunități rurale din Maramureș” realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș. În cadrul proiectului vor fi susținute 20 de spectacole de teatru (10 pentru adulți și 10 pentru copii) și 10 ateliere de teatru destinate copiilor  din fiecare comunitate. Pe lângă cele patru comune amintite, Cultură’n Șură va ajunge anul viitor și în Satulung, Cupșeni, Petrova, Săpânța, Desești și Cicârlău. Mulțumim primăriilor pentru implicare și susținere!

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu