DĂM DRUMUL LA CĂLDURĂ- Nopți reci în Maramureș în perioada care urmează

Maramureșenii au început deja a da drumul la încălzire în apartamente, respectiv să facă focul în sobe. Nopțile sunt reci zilele acestea și vor fi în continuare reci, potrivit estimărilor făcute de meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni.

Potrivit ANM, în primele două zile ale intervalului de prognoză, respectiv în zilele de 16 și 17 octombrie, se vor înregistra valori termice ușor sub cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 12 până la 13 grade Celsius, iar a minimelor de 1, maxim 2 grade C. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât
în mod obișnuit.

În zilele respective se estimează că se vor înregistra medii ale maximelor în general de 20…22 de grade și ale minimelor de 9…11 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu valori medii ale maximelor de 16…18 grade și ale minimelor de 6 până la 8 grade Celsius. Nu vor lipsi ploile. Meteorologii afirmă că temporar vor fi ploi în general slabe cantitativ, începând cu data de 19 octombrie și până la finalul intervalului de referință.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu