De la 1 iulie, posesorii de carduri Revolut devin automat clienţi ai Revolut Bank. Ce se schimbă pentru clienţi în noul context şi popririle ANAF

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Printr-un mesaj electronic transmis clienţilor săi, platforma internaţională de plăţi Revolut anunţă că „toți clienții Revolut Payments UAB vor deveni clienți ai Revolut Bank UAB, începând cu data de 1 iulie 2022”. IBAN-ul rămâne acelaşi, la fel şi drepturile şi obligaţiile clientului.

Pentru că Revolut Bank operează în România în baza paşaportului european de liberă practică, toate conturile sunt supuse autorităţii bancare centrale din Lituania, iar ANAF nu va avea acces imediat la conturile individuale ale clienților Revolut din țara noastră.
„Pe data de 1 iulie, entitățile noastre europene vor fuziona și, ca urmare, toți clienții Revolut Payments UAB vor deveni clienți ai Revolut Bank UAB. De ce are loc fuziunea? De curând, ne-a fost prelungită licența bancară europeană, permițându-ne astfel să oferim servicii de plăți și de acceptare a depozitelor prin intermediul Revolut Bank UAB. Ca să putem continua să le oferim clienților noștri produse noi și interesante, fuzionăm Revolut Payments UAB cu Revolut Bank UAB”, arată un mesaj electronic transmis de Revolut clienţilor săi din România.
Concret,conturile care țin  de Revolut Payments UAB vor fi transferate la Revolut Bank UAB și vor deveni conturi curene. IBAN-ul clientului va rămâne același. „Poți folosi contul curent să faci plăți sau să-ți ții banii, așa ca până acum. Fondurile din contul curent și, dacă e cazul, din contul de tip depozit la vedere (în limita sumei de 100.000 €) vor fi protejate de Schema de garantare a depozitelor(nr: din Lituania). Dacă folosești alte servicii sau produse oferite de Revolut Payments UAB (excluzând asigurarea), acestea vor fi furnizate de Revolut Bank UAB începând de la data de 1 iulie 2022”, arată în continuare informarea Revolut.

Încet cu „popririle ANAF” pe scările Revolut

Transferul clienţilor şi a IBAN-urilor acestora de la Revolut IFN către Revolut Bank nu va însemna o mare modificare pentru clienţi, din punct de vedere al controlului pe care Fiscul îl poate avea asupra conturilor. Mai exact, Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) îi va fi în continuare destul de greu să pună poprire pe conturile clienţilor Revolut. ANAF nu va avea acces la conturile individuale ale clienților Revolut Bank. Asta, în primul rând pentru că Revolut Bank este o entitate financiară care nu este rezidentă în România. „ANAF nu va avea acces la contul global deținut de Revolut și implicit la tranzacțiile realizate de Revolut prin acel cont”, spune unul dintre jucătorii din piaţa bancară.
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2