DE LUNA VIITOARE – Reguli noi pentru meniurile din restaurante, pizzerii sau fast-food-uri

Începând cu data de 15 martie intră în vigoare Ordinul 201/2022 prin care în toate unitățile din domeniul HoReCa veți fi informați corect și complet despre ceea ce mâncați. Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, vor trebui menționate în meniu aditivii, cantitatea, declarația nutrițională și alimentele cu efect alergen.
ANPC subliniază că unitățile care trebuie să respecte această măsură sunt restaurante, restaurante cu livrare, braserii, cafenele, baruri, berării, unități cofetărie, patiserie, ceainării, unități pentru organizarea evenimentelor, unități tip bufet și pizzerii.
Maramureșenii vor afla numărul de aditivi prezenți în preparatele din meniu, dar și declarația nutrițională. Aceste reguli se vor aplica, printre altele, la restaurante și fast-food-uri, astfel că de la mijlocul lunii martie maramureșenii au dreptul de a afla ce și cat mănăncă și dacă pretinsul gust natural nu cumva vine din aditivi.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu