Deces: A plecat dintre noi maramureșeanca Bianca Țiplea Temeș, profesoară la Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima”

Bianca Țiplea Temeș (21 nov. 1969 – 22 nov. 2023), originară din Vișeu de Sus, profesoară în cadrul Facultății Teoretice a Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima”, a decedat.

”Cu durere în inimă, anunțăm plecarea la Ceruri a dragei noastre colege, Bianca Țiplea Temeș, conferențiar univ. dr. la Facultatea Teoretică a Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima”.

În timp ce ieri sărbătoream viața și contribuția remarcabilă a Biancăi, astăzi suntem cuprinși de durere în a anunța plecarea ei dintre noi. În amintirea noastră, rămâne lumina pe care a adus-o în lumea muzicii și lecțiile sale de pasiune și dăruire.

Bianca a fost mult mai mult decât o profesoară. A fost un muzician pasionat, un muzicolog dedicat și, mai presus de toate, un om de o căldură și bunătate extraordinare.

Cei care au avut privilegiul să-i fie studenți au simțit pasiunea și devotamentul ei pentru muzică. Cu două titluri de doctor și o carieră internațională impresionantă, a lăsat o amprentă puternică în lumea muzicii.

Gândurile noastre sincere sunt alături de familia și prietenii ei în aceste momente dificile. Cu recunoștință pentru tot ceea a fost şi ne-a dăruit, Bianca va rămâne întotdeauna în inimile noastre. Dumnezeu să o odihnească în pace”, transmite Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima”.

Vlad HERMAN 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu