DECIZIA INSTANȚEI – Tanărul care a produs tragedia de la Mall poate fi eliberat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Judecătoria Baia Mare a admis cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar pentru tanarul Vlad Onaci, șoferul care a provocat tragedia de la Vivo Mall. Atunci doi tineri erau pur și simplu spulberați de mașina condusă de Onaci, în urma accidentului o tanără pierzand-și viața iar un alt tanăr este și acum pe patul de spital cu un picior amputat.

„Admite cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive formulată de inculpatul Onaci Vlad Florin şi, în consecinţă: În temeiul art. 348 Cod procedură penală raportat la art. 242 alin. 2 Cod de procedură, art. 207 Cod procedură penală şi art. 215 Cod procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul ONACI VLAD FLORIN, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. 2 Cod penal şi vătămare corporală din culpă prevăzută de art. 196 alin. 2, 3 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod penal, măsură dispusă prin încheierea penală nr. 49/CDL/09.07.2021 a Tribunalului Maramureş, în baza căreia s-a emis mandatul de arestare preventivă nr. 25/UP/09.07.2021, cu măsura preventivă a controlului judiciar prevăzută de art. 215 indice 1 Cod procedură penală, pe o perioadă de 60 de zile”, se arată în decizia Judecătoriei Baia Mare.

Instanța de judecată a stabilit și niște obligații pentru Onaci și anume să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la Poliţia Şomcuta Mare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

„În temeiul art. 215 alin. 2 lit. a şi i Cod de procedură penală cât se află pe control judiciar inculpatul are următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; – să nu conducă niciun vehicul. În temeiul art. 215 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în cazul încălcării cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Dispune punerea în liberate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză. Respinge cererea de revocare a măsurii arestării preventive, formulată de inculpat, prin apărător. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 15.09.2021”, arată Judecătoria Baia Mare.

Accidentul care a ingrozit opinia publică se petrecea în data de 3 iulie, iar Onaci a fost trimis în judecată pe 29 iulie pentru ucidere din culpă și vătămare corporală. Gandul a publicat un amplu material despre acest caz, iar Onaci se temea că în închisoare deținuții vor face cu el tot ce vor vrea fără ca el să aibă vreun cuvant de spus.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2