DEMOLĂRI – Parcări nelegale desființate în mai multe zone din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În debutul celei mai recente ședințe extraordinare de Consiliu Local de acum câteva zile, pe lângă problema deșeurilor din municipiu, a fost readus în atenție subiectul garajelor ridicate ilegal și desființarea acestora. Consilierii locali au fost anunțați că în ședința ordinară de Consiliu Local din ultima zi a lunii august această problemă va fi readusă în discuție, urmând a fi pregătit un proiect de hotărâre în acest sens.

Un lucru este clar – băimărenii nu au motive de panică că li se vor dărâma garajele prea curând. Cel puțin asta le transmite Primăria Baia Mare. E drept că deja buldozerul a intrat în unele zone din oraș, unele garaje improvizate fiind puse la pământ. Astfel, pe strada Florilor urmează să se asfalteze și să se marcheze parcările unde erau garajele, pe strada Progresului 56 -58 au fost desființate 20 de parcări acoperite. Acolo au fost schimbate bordurile și urmează sa fie asfaltată toată zona. Aceeași situație a fost și pe strada Gheorghe Bilașcu, unde au fost desființate parcările acoperite.

„Toate garajele care nu au fost concepute de la început să fie parte a unui cartier vor fi demolate. Cetățeanului îi vom oferi o compensare. Nu vom obliga pe nimeni să își demoleze de unul singur garajul pentru care a cheltuit bani. Tot ceea ce înseamnă demolare revine Municipiului Baia Mare, ca activitate și cost. Acțiunile sunt demarate în baza unui program și a unui grafic foarte clar de reurbanizare și reorganizare a cartierelor. Cei care dețin garaje vor beneficia de locuri de parcare gratuite, boxe de depozitare gratuite. Finalizăm acum primele proiecte pentru parcările supraterane, acolo unde știm că investiția începe astăzi, astăzi dimineață demolăm, seara intrăm și începem construcția. Oamenii trebuie să înțeleagă și să beneficieze de un grafic pe care o să îl facem anexă a Hotărârii de Consiliu, să știe: sunt în graficul de demolare, dar intru conform planului investițional peste patru ani în demolare. Nu creăm un stres oamenilor din cartierul Săsar de exemplu, unde știm că o să facem o parcare care nu e neapărat utilă sau stringentă astăzi și să aștepte oamenii cu frica în sân dacă vine mâine sau poimâine buldozerul. Oamenii trebuie să știe că, estimativ, în intervalul 2024- 2025, zona aceasta este programată pentru a fi reabilitată. Asta și în acord cu proiectele europene pe care le avem pe POR și pe ceea ce am gândit pentru 2021- 2027, proiecte pe care le vom evalua și vor da naștere acestei anexe, respectiv acestui plan de demolare a garajelor”, anunță Primăria Baia Mare.

Băimărenii încă așteaptă să vadă prima parcare supraterană din oraș, să vadă reabilitat ștrandul municipal, piste de biciclete ca-n Occident, malurile râului Săsar reabilitate și multe alte lucruri care ar face din Baia Mare un oraș mai atrăgător pentru turiști, dar și pentru oamenii de afaceri.

FOTO Primaria Baia Mare

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Bula cu p in fata

    Bai stimate domn Dragos ….
    Cam asa te exprimi dumneata. Parcari nelegale…hmmm…poate sanctionate…nicidecum demolate. Garaje, acoperisuri, boxe demolate…etc.
    Parcarile nelegale nu pot fi demolate in schimb limba romana poate fi cu asemenea ziaristi. „Succesuri” pe mai departe!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2