Deputatul Duruș face din noi demersuri pentru Complexul sportiv „Lascăr Pană”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Săptămâna aceasta, deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș, a depus o nouă interpelare către ministerul de resort, ridicând problema complexului sportiv „Lascăr Pană”, instituție înființată în 2018 și aflată în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului.

Problema din teren este una clasică – multe lucrări aveau termen de finalizare, dar, în fapt, aceste lucrări ori stagnează, ori par a fi (momentan) abandonate. Un exemplu este cel al bazinului descoperit din vecinătatea sălii polivalente din Baia Mare. Conform declarațiilor și programului înaintat de minister, lucrările la bazin erau estimate că vor fi finalizate până la finalul anului 2019. Ba mai mult, nu avem cum să nu amintim scena comică în care președintele CJ Maramureș, dl Gabriel Zetea, a dus mesele la marginea bazinului dărăpănat pentru a semna contractul de investiție. Promisiuni și atât, ca de obicei, bazinul arătând jalnic.

„Baia Mare a fost recunoscut ca a doua capitală a sportului românesc, un titlu onorific pe care-l sperăm reîntors acasă. Maramureșul a dat mari sportivi la nivel național și internațional. Toți aceștia au fost modele, care i-au atras pe tineri înspre sport, creându-se o bază extraordinară de selecție pentru loturile naționale. Astăzi, numărul celor care fac sport este într-o continuă scădere. Unul dintre factori este reprezentat de lipsa susținerii materiale. Părinții trebuie să suporte echipamentul sportiv, să plătească chiria în sălile de sport, deplasarea copiilor și cazarea la diverse competiții etc. În felul acesta, copiilor din familiile cu venituri mai modeste le este interzis accesul la sport în spații adecvate. Sarcina de a susține sportul pentru copii și tineret revine Ministerului Tineretului și Sportului. Un Centru Sportiv care să asigure condiții optime pentru performanță, în care copiii și tinerii să aibă acces gratuit este un pas spre a atrage generațiile tinere înspre fenomen. Acum, nu putem permite ca autoritățile, indiferent care ar fi, să își bată joc de acest vis al maramureșenilor” afirmă deputatul USR, Vlad Duruș.

În interpelarea adresată, Duruș cere ministerului să fie explicate întârzierile investițiilor, ce obiective de investiții s-au aprobat între timp și calendarul de implementare a acestora.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2