Despre turism, cu Paul Habina, directorul OMD Maramureș: ”Avem de lucru în Maramureș la calitatea serviciilor” (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Directorul executiv al Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, Paul Habina, a oferit un interviu ZiarMM despre ce înseamnă noua organizație pe care o conduce, dar și despre planurile de viitor care vizează dezvoltarea turismului în județ.

”Un concept destul de nou în România. Scopul acestor organizații este acela de a promova și dezvolta destinația turistică pe care o reprezintă. Suntem relativ tineri, la fel ca și alte OMD-uri, dar ne putem mândri că suntem primul OMD avizat la nivel național. Ne mândrim că am reușit să facem parteneriate solide cu alte organizații care au o valoare mare pentru industria turistică din România, cum ar fi ANAT sau FIR.

Anul 2023 a fost primul an pentru OMD Maramureș. Am fost nevoiți să ne întărim echipa, să o creștem, să devenim mai profesioniști în ceea ce facem. N-a fost un an ușor, am avut foarte multe evenimente și târguri la care am participat.

Noi tragem foarte mult și pe partea de promovare și încercăm să avem cât mai multe apariții, în special la nivel internațional, dar lucrăm și pe dezvoltare turistică, iar aici vorbim de tot ceea ce înseamnă infrastructură turistică, educație în turism, în workshop-uri și networking”, a spune Paul Habina.

El consideră că în momentul de față, în Maramureș e nevoie încă de îmbunătățirea calității serviciilor turistice.

”Consider că noi în acest moment, avem de lucru în Maramureș la calitatea serviciilor, pe care trebuie să o ridicăm puțin. Pentru tot ceea ce facem noi este nevoie și de finanțare, dar ne-am străduit să aplicăm la cât mai multe fonduri. Avem o plajă largă de posibilități unde putem să aplicăm pentru fonduri.

Avem șanse foarte mari ca unele dintre aplicații să fie acceptate, iar pentru anul 2024 ținta noastră este să atragem cât mai multe fonduri, în special externe, europene, fonduri prin PNRR tocmai pentru a le aduce județului Maramureș și a-i investi cât mai mult în partea de infrastructură turistică. Mai avem de investit și pe partea de trasee turistice”, adaăugă Paul Habina.

Detalii în video.

Vlad HERMAN

Video: Călin OȘAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole