Dezmăț de pomină la clubul CSS 2 Baia Mare. Profesorii au chiulit de la ore. Cine le girează tupeul

Reclame home 1
Reclame home 1

”Știința prostiei”, celebrul serial de televiziune difuzat de National Geographic, a ajuns la sezonul 8. Fanii însă se abțin cu greu până pe data de 28 decembrie, unii dintre aceștia surprinzând, în viața reală, imagini care te lasă fără cuvinte. Mască am rămas și noi în fața unei fotografii trimise pe adresa redacției de unul dintre admiratorii emisiunii. Sigur, la prima vedere, e un cadru banal, cu un bărbat în prim plan, care face un selfie alături de niște oameni stând la masă. Explicațiile ce au însoțit fotografia ne-au făcut să înțelegem însă deosebita valoare pe care această imagine, postată pe rețeaua de socializare Facebook, o are pentru organele de control ale statului ce urmează a fi sesizate cu privire la câteva detalii ale acestui tablou.

Se întâmpla pe 21 decembrie, când la Clubul Sportiv Școlar nr. 2 Baia Mare (CSS 2), era veselie mare. Motivele le vom vedea mai târziu. Cel mai important aspect este acela că, în cadrul unei unități școlare, în timpul orelor de program, când sportivii își așteptau profesorii la antrenamente, mai multe cadre didactice chefuiau de zor. În vreme ce leafa curgea, la fel ca băuturile în pahare, profesorii-antrenori în cauză, cu benedicțiunea directorului clubului sportiv, aflat la o masă alăturată, nici nu au observat celeritatea cu care unul dintre aceștia a ținut să nu lase posteritatea neinformată cu privire la sindrofia de la CSS. Trecând peste incredibilul tupeu de a chefui în timpul programului, într-o instituție de învățământ, ne surprinde faptul că niște profesori plătiți din banii statului, care nu își țin orele de ani buni, cu sportivi trecuți doar pe hârtie (unii dintre ei), îi sfidează pe toți cei ce contribuie la bugetul public, afișându-și nesimțirea pe internet.

Dar care să fi fost marele prilej pentru dezmățul de la club? În primul rând, sărbătorita zilei era Mihaela Trifoi, cea miruită de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș (ISJ), în funcția de director, până la data de 31 august 2022. În felul acesta, Trifoi își continuă mandatul de interimar început în 18 august 2021. La acea dată, așezarea ei în fotoliul de director a surprins, din mai multe motive. În primul rând, ca profesor de informatică, nu avea ce căuta la un club sportiv, fie el și școlar, pentru că la CSS se predau doar discipline sportive. Adică nu putea preda. Dar s-a rezolvat repede. Un profesor de rugby, cu specializare, a fost trimis la vestiare, iar directorul și-a atribuit respectiva catedră. Omul a contestat abuzul și a cerut remedierea situației, dar conducerea i-a dat cu flit. Dar cum o catedră nu a fost suficientă, directorul Trifoi și-a mai atribuit niște ore, tot la rugby (se vede treaba că făcea progrese), în cadrul Centrului Național de Excelență, ca director administrativ. În total, informaticiana care antrenează rugbiști și-a extins programul de lucru până la 42 ore pe săptămână.

La concursul din vară s-au mai depus patru dosare, ale unor antrenori recunoscuți în lumea sportului (Iuliu Varodi, Leontin Pop, Cornel Negruț și Dorel Toma), dar nu a fost loc pentru niciunul, Minodora Hendea, ”generala” ISJ Maramureș preferând-o pe informaticiana Trifoi, colegă de partid și prietenă apropiată, așa cum deducem din fotografiile de grup făcute de liberalii maramureșeni la ultimul congres, din București. Iată cum carnetul galben de partid și pantofiorii albaștri rezolvă multe probleme, iar în funcții de conducere ajung persoane fără pregătire de specialitate.

Aceeași Minodora Hendea a închis ochii și în toamnă, când Mihaela Trifoi nu a participat la concursul organizat pentru ocuparea postului de director devenit între timp vacant. În schimb, pentru a-și asigura continuitatea în funcție, a făcut parte din comisia de evaluare, postură din care i-a putut controla pe concurenți. Evident, niciunul din cei patru candidați nu au fost admiși. Așa se face că Trifoi a rămas în funcție.

Revenim la data de 21 decembrie, când Trifoi a fost detașată din nou la CSS2, după ce și-a depus dosarul de candidat alături de alți doi profesori din club (Dorel Toma și Virgil Rău). Ați ghicit, desigur, că niciunul nu a avut calitățile informaticienei pentru a conduce instituția, iar dosarul acesteia a fost evaluat ca fiind unul grozav de bun, mai ales că performanțele manageriale de top au fost elogiate de Ionuț Cârstea, vicepreședinte al unuia din sindicatele profesorilor. În plenul consiliului de administrație al ISJ, Cârstea (profesor de scrimă) a omis să menționeze că pledoaria sa în favoarea Mihaelei Trifoi nu are nicio legătură cu faptul că directorul a omis să ia măsuri de fiecare dată când el trecea pe lângă sala de antrenamente, uitând să intre. În fapt, nici nu avea pentru ce să deschidă ușa, elevii săi fiind doar niște nume trecute în registrele cu sportivi. Tot în 21 decembrie, trebuia să se decidă interimatul directorului adjunct al clubului (până în august 2022), dar niciunul dintre cei trei candidați nu a fost admis. Motivul: nu s-a înregistrat nicio cerere, nu există concurenți. Cei în cauză însă au dovada că și-au depus cererile. Și cu atât au rămas.

Acum, că v-am explicat cum stă treaba cu respectarea procedurilor la CSS 2 și ISJ, vedem că petrecerea în cinstea directorului-informatician Trifoi a venit doar natural, pe fondul detașării sale pe încă opt luni. În fotografia realizată în incinta clubului, mai notăm un personaj cu zâmbet larg. Are și de ce. Va prelua din nou (la data respectivă nu fusese numit oficial) catedra de box. Interesant este faptul că la nivelul județului Maramureș erau cereri depuse pentru ocuparea postului respectiv, venite din partea unor candidați ce au promovat concursul, însă solicitările nu au avut niciun rezultat, fiind preferat Bogdan Bota. Prietenii știu de ce. Știe și Claudiu Filip (situat vizavi de Bota, la cheful din clădirea clubului), care predă tot box. Însă acesta afirmă că, marți după masă, era în concediu. Se distrează, probabil, pe seama faptului că unii dintre profesori au chiulit încă o dată de la antrenamente, la fel ca scrimerul Ionuț Cârstea, situat lângă Claudiu Filip.

Toate acestea ar fi rămas doar o simplă amintire pentru participanții la chef, dacă boxerul Claudiu Râșco, autorul ineditei fotografii, nu ne-ar fi arătat nouă, tuturor celorlalți, care e definiția sfidării. Acum însă, dacă într-un timp scurt, am adunat atâtea informații interesante, nu ne îndoim că și instituțiile abilitate se vor sesiza și vor lua măsuri.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

17 Comments

  1. Claudiu Filip

    O precizare: -sunt in concediu si pot sa particip la ce chef vreau eu!
    Iar de performanta la catedra de box vă stau la dispoziție!
    Va rog sa nu folosiți poza, numele fără acordul meu. Aveți 30 minute sa scoateți aceasta dezinformare despre mine, in caz contrar o sa va acționez in judecată! Mulțumesc anticipat.

    Reply
  2. Educator

    Se poate să fi fost in concediu, dar ați consumat băuturi alcoolice intr-o instituție publică de stat din sistemul național de invățământ, unde copii trebuie crescuți și educați intr-un spirit de fair-play.

    Reply
  3. Profu’

    Se vede … ca ești permanent în concediu, Claudelule!
    În judecată trebuie sa ajungeți mulți de acolo și să dați înapoi banii încasați pe degeaba!
    A plecat dracu’(Negruț) și a venit mă-sa(Trifoi).
    Astea toate sub oblăduirea Minodorei, că Ana Blandiana(Moldovan), a plecat și ea.
    Rușine să vă fie și vouă și mai ales celor care vă tolerează abuzurile!

    Reply
  4. Croetisensus

    Să li se mărească salariile !!!
    Daca învățământul (fie el și sportiv )nu are alocat 6%din pib și salarii de bugetari la munca de bugetari (4,5) ore pe zi , domnii profesori nu mai au chef de lucru și se distrează sau fac grevă !

    Reply
  5. ion

    mai,claudiu! astia cred ca te-au angajat pe functia de sac de box!!! de p…t ce esti,loviturile nu te afecteaza la cerebel!!!

    Reply
  6. Dani

    Nustiu cine a scris articolul asta dar vreau sa zic ca Bota Bogdan este singurul antrenor din tot Maramuresul care a fost antrenor secund la lotul olimpic de seniori ai Romaniei unde a obtinut o medalie la compionatele europene si o calificare si participare la jocurile olimpice Tokyo 2020.. rusine voua, celor care a-ti scris articolul asta…

    Reply
    1. Educator

      Ție să-ți fie rușine, că dezinformezi opinia publică, dar in același timp informez corect că Bota Bogdan a fost antrenor la lotul național al României, dar de palmare ( adică, ținut mănuși ), și se poate verifica că nu a participat la Jocurile Olimpice. Se vede pe site-ul federației de specialitate, staff-ul și sportivii care au participat. Poate ai luat și tu ceva pumni in cap ca și cei trei din imagine, și ți-ai pierdut memoria. În ce context îți răspund, cum s-a putut, ca Bota Emil Bogdan, să apară in statistica staff-ului tehnic al lotului și la testări PCR în anumite locații în timp ce el era normat ( 18 ore/ 7 ) la CSS nr.2 Baia Mare??

      Reply
  7. Liviu

    In ianuarie , când va veni corpul de control al ministrului , vor ieși la iveală TOATE NEREGULILE DIN ISJMM !!! Hendea & acoliți . Daca s-ar întâmpla să fie din afara coaliției , majoritatea ar răspunde PENAL !!!

    Reply
  8. Liviu

    Tupeu de pnlisti și interlopi , de fapt un pleonasm . Atât Bota Emil Bogdan , cât și Filip Claudiu , pot fi găsiți pe Google la INTERLOPI DE BAIA MARE , o mândrie a urbei . Când primarul kake ( se știe ) cine este , un penal , așa că nu ne mirăm că ăștia trei au ” școala” . Căutăm diplomele și gradele didactice ale celor din imagine ?

    Reply
  9. Radu

    Către redacție : Va rog să îl întrebați pe ag…ul filip , câți sportivi trebuie să aibă , nici măcar nu știe . Unde își ține orele , cum a obținut nota de titularizare ? Daca tot va sta la dispoziție .

    Reply
  10. Radu

    Ce nu înțeleg ?, ați mai dat niste articole , cum că nu își țin orele , anumiți ” profesori” , care ar și fi falsificat dgpr-uri , unde sunt organele abilitate ? Aceștia ar trebui închiși . Iar de Claudiu Filip și Bota Bogdan , cereri informații de la poliție , doi infractori făcuți antrenori , de Negrut .

    Reply
  11. Cristi

    Inspectoarea generală știe că într-o școală nu se pot consuma băuturi alcoolice iar într-o anexă a școlii cum este cabana clubului din stațiunea Izvoare , nu se pot organiza evenimente cu persoane străine, decât se poate inchiria ca și spațiu pentru organizarea de cantonamente . Știe că director la un club sportiv scolar , trebuie sa ai specializare educație fizică și sport . Ori nu știe , sau are tupeu de politician încălcând flagrant legislația .

    Reply
  12. Liliana M.

    Costin Hendea Minodora este raul ce trebuie starpit din invatamantul maramuresan, paranoia care o caracterizeaza a creat un dezastru in aceasta perioada , dezastru care va duce la prabusirea sistemului. Exemplu numiri ori examen de directori pe diferite favoruri stabilind notele de la interviu de la inceput ( intre 15000 si 20000 eu postul ) , folosirea banului public din scoli cu sprijinul contabilei sefe si sefului de la audit intern in interes personal , acordarea gradatiilor de merit tot pe mi…a, eliminarea din sistem a personalului incomod si multe altele. Revenind la CSSM 2 acolo este un loc de trait bine ,
    Cornel Negrut a distrus tot si nu numai la plecare sa asigurat sa ofere incopetentiilor tot in asa fel incat sa nu sufere el, activitatea clubului este una formala a se vedea rezultatele ,multi dintre sportivi care sunt in evidenta clubului nu stiu de existenta sa .

    Reply
  13. Carmen

    Se știe de petrecerile care au avut și au loc la CSS2 , iar de pregătirea tuturor profesorilor de acolo , nu are rost sa vorbim . Unul a fugit de acolo , că sa fie ” uns „:director adjunct „. Aia care au rămas , in urma adevărului din articol , umbla să-și schimbe cererile de concediu , eventual condica , la câte fac cei de acolo .Dar ce trebuie sa înțeleagă ei , sau sa îi facă să înțeleagă organele de control , în școală nu se consuma alcool și țigări .

    Reply
  14. mmmdelicat@gmail.com

    Bulibasa ‘negrut’ in propriul stil tiganesc ureaza ‘La multi ani ‘.Scoateti tiganul din institutie si va fi FOARTE BINE pentru sportivi si antrenori.Tiganul este fost informator al SECU. Cautati dosarul .

    Reply
  15. Maria

    Wow… ce stire senzationala! Un grup de profesori in jurul unei mese, pe care se vad niste sticle de Coca Cola si apa minerala. Asta da dezmat! Nu stiu daca ma uimeste mai mult „senzationalul” (inexistent) dorit de redactor sau naivitatea (sinonim elegant al prostiei) celor care au comentat stirea. Am lucrat ceva timp in presa locala baimareana si citind astfel de articole „bomba” imi reamintesc si de ce am renuntat.
    Ma intreb daca ati auzit vreodata de deontologie profesionala. Si daca tot se intreaba unii ce diplome au domnii profesori prezenti in poza cu pricina, eu ma intreb oare ce diplome au cei care scriu asemenea articole de dragul senzationalului si nu al informarii (stire verificata din mai multe surse si nu inventata in baza unei fotografii care nu ilustreaza absolut nimic senzational)

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole