DIN OCTOMBRIE – Schimbări pentru pensionarii din Maramureș. Se acordă ajutoare financiare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Casa Judeţeană de Pensii Maramureş a anunțat că în luna octombrie ajutorul financiar reglementat prin OUG nr.168/2022 se plătește pensionarilor sistemului public de pensii şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special care au domiciliul în România şi ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 3.000 de lei.

„Categoriile de venituri care se au în vedere la acordarea ajutorului financiar sunt următoarele: veniturile din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna octombrie 2023, veniturile din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna octombrie 2023, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, la nivelul lunii iulie 2023, veniturile din drepturi acordate în baza legilor reparatorii cu caracter special, cu anumite excepții, respectiv veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari acordată în baza OUG 6/2009.

Ajutorul financiar se acordă diferențiat, și anume în cuantum de 500 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei, inclusiv, în cuantum de 400 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1501 lei și 2.000 lei, inclusiv, în cuantum de 300 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei și 3.000 lei, inclusiv”, arată Casa de Pensii Maramureș.

Maramureșenii trebuie să știe că în cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaș și/sau beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaș în parte. Ajutorul financiar se acordă integral, chiar dacă veniturile plătite în octombrie 2023 sunt aferente unei fracțiuni de lună. La stabilirea plafonului nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare lunii octombrie 2023.

După cum se știe, ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole