DIRECTIVĂ BRUXELLES – Va afecta și fermierii din România

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, consideră că tranziția verde trebuie să fie echitabilă pentru toți cetățenii Uniunii Europene. Acesta spune că România nu a susținut propunerea de directivă de la Bruxelles care ar fi dezavantajat fermierii. 
„În forma sa inițială, propunerea de directivă ar fi adus fermierilor mai multe restricții, ceea ce le-ar fi impus o povară suplimentară, administrativă și financiară în procesul de reducere la scară largă a emisiilor de metan și amoniac. Deși în perioada trecută am înaintat multe propuneri de modificare a directivei, dintre care unele au fost incluse în noua versiune, având în vedere că propunerea de directivă modificată conținea și prevederi discutabile împotriva fermierilor, România s-a abținut de la vot și nu am votat propunerea, deși aceasta a fost adoptată cu sprijinul majorității statelor membre.
Între amendamentele incluse în textul votat de către majoritatea statelor membre am reușit să introducem prevederea potrivit căreia perioada de tranziție pentru fermele mari să fie amânată până în 2029, iar tehnologiile inovatoare trebuie folosite doar la fermele cu peste 600 de vaci. O altă modificare importantă și foarte utilă este aceea că, în timpul lucrărilor pregătitoare, a fost posibilă excluderea fermelor extensive din reglementări. Negocierile ulterioare cu privire la textul directivei propuse vor începe în procedura legislativă al Uniunii Europene în trilog între Parlamentul European, Consiliul UE și Comisia Europeană”, arată Tanczos Barna.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole