DN18 – Lucrări de punere în siguranță în Pasul Hera. Vor dura câteva luni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Lucrări de punere în siguranță efectuate în Pasul Hera, pe DN18, începând cu data de 7 decembrie și până în luna martie a anului viitor. Informația a fost făcută publică de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. Aceste lucrări se vor desfășura în intervalul orar 9.00 – 16.00, între km84 și km92, fiind vorba despre lucrări de îndepărtare a copacilor care se pot prăbuși pe partea carosabilă în condiții meteorologice nefavorabile (rafale puternice de vânt, respectiv precipitații abundente sub formă de zăpadă). O astfel de acțiune a avut loc recent și în Pasul Gutâi.

„Arborii identificați au fost marcați și au fost obținute autorizațiile necesare pentru efectuarea lucrărilor de exploatare și îndepărtare de către operatorul economic, fără a pune în pericol participanții la trafic. Circulația rutieră va fi dirijată pe perioada executării lucrărilor pe DN18, în Pasul Hera cu palete de către angajații Secției de Drumuri Naționale Baia Mare și operatorul economic, care vor fi sprijiniți de către polițiști din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Maramureș”, arată CJSU Maramureș.

Șoferii trebuie să știe că există posibilitatea restricționării alternative a traficului rutier în Pasul Hera pe perioade scurte de timp, tocmai de aceea se recomandă șoferilor două rute alternative pentru deplasarea în trafic. Este vorba despre Baia Sprie DJ 184 –DJ109F Budești – Călinești – Bârsana DJ 186, pentru autoturisme, respectiv DN18 Baia Mare – DN18 Vadu Izei – DJ 186 – Bârsana – Bogdan Vodă – Săliștea de Sus – Săcel – DN18 Moisei vehicule cu tonaj mai mare 7,5 tone.

„Menționăm faptul că lucrările de îndepărtare a arborilor marcați pe DN18, în Pasul Hera, între km84 și km92 se vor desfășura în funcție de condițiile meteorologice! Ne cerem scuze pentru disconfortul creat! Vă mulțumim pentru înțelegere!”, concluzionează CJSU Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole