Două noi piețe tradiționale vor fi realizate în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1

În județul Maramureș vor fi realizate două noi piețe tradiționale, după ce consilierii județeni și-au dat votul pentru aceste investiții.

Astfel, piețele vor fi realizate în comuna Bârsana și în orașul Tăuții Măgherăuș.

”La Bârsana sunt unele dintre cele mai multe sere din județul Maramureș. Cei care cunosc situația din zona respectivă știu că acolo sunt zeci de sere la Nănești. Merită să facem această investiție și vom face o piață tradițională și un depozit frig ca să sprijinim producătorii locali din zonă, în special pe cei din legumicultură”, a spus președintele Ionel Bogdan, în deschiderea ședinței ordinare a Consiliului Județean, desfășurată joi, 30 martie.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

4 Comments

  1. Adrian

    Sustinerea agriculturii traditionale este importante datorita mai multor motive. In primul rand, astfel de agricultura ofera produse alimentare sanatoase si proaspete, cultivate local, fara utilizarea excesiva a pesticidelor sau a altor produse chimice. De asemenea, sustinerea agriculturii traditionale poate ajuta la sustinerea economiilor locale si la pastrarea comunitatilor rurale in regiuni care sunt riguros monopolizate de marile corporatii agricole.

    Reply
    1. Bio

      Auzi ce spui? Fara pesticide? Magazinele agricole prospera unul langa celalat in zona pietei pt ca vand chimicale agricole. Orice, oricat, oricui. Si de acolo le cumpara poporul de rand nu marii agricultori. Aia si le iau in cantitati industriale direct de la distribuitor. Iti poate spune orice producator din Mocira, nu stropesti, nu creste. Hibrizii rezistenti la boli au disparut de mult. Acum se cultiva cei care fac legume si fructe frumoase, aspectuoase comercial. Ce respectare doze din prospect, ce asocieri de chimicale, care timpi de asteptare, fiecare dupa ureche si ce mai citeste pe internet de la alti „cunoscatori”. Azi stropeste, maine ti-l vinde tie in piata. Bio, cum ar veni. Iluzia agriculturii ecologice inca vinde foarte bine.

      Reply
  2. Ioan

    Ar fi bine ca să existe în cadrul pieței și un specialist in marketing, precum și specialist care să supervizeze conținutul de pesticide.

    Reply
  3. Haiduc Andrei

    Având în vedere că acum producătorii se descurcă bine, orice intervenție din exterior poate fi neavenită și bulversează…

    Să ne spună „investitorii”:
    Cine plătește investiția? Cine plătește curentul la depozitul cu frig? Cine e angajat (și din ce bani) să administreze un astfel de depozit? Cine are acces la depozit? O fi marfa conformă? Unde o să meargă marfa din depozit?
    Cine ia marfa și o duce în alte părți?
    Cine câștigă și cine pierde?

    Poate fi o idee bună. Poate …
    O idee și mai bună e să-i lase în pace. Sau să investească după ce răspund la întrebări cum sunt cele de mai sus.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole