Drepturile şi obligaţiile deţinătorilor animalelor de companie. Băimărenilor li se cere să reclame orice problemă

Odată cu venirea primăverii, proprietarii de animale de companie își scot mai des afară patrupedele. Doar că ignorarea legilor în ceea ce priveşte deţinerea unui animal de companie poate avea consecinţe severe. Polițiștii locali pot aplica sancţiuni contravenţionale persoanelor care plimbă animalele de companie şi nu iau măsuri de curăţare a excrementelor lăsate de patrupede pe domeniul public.

Băimărenii trebuie să știe că stăpânii animalelor de companie trebuie să respecte anumite reguli atunci când le scot la plimbare, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Pentru păstrarea unui mediu curat şi civilizat, dar şi pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor care se joacă în parcuri sau alte spaţii amenajate pe domeniul public, posesorii de câini (şi nu numai) sunt obligaţi să cureţe mizeria lăsată de patrupede.

Potrivit prevederilor legale, proprietarii trebuie să aibă asupra lor materialele necesare (mănuşi, pungă, etc.) pentru curăţarea locului şi evacuarea dejecţiilor fiziologice, astfel încât să nu se creeze un disconfort la deplasarea pe trotuare pentru cetăţeni.

Poliția Locală face apel la băimăreni să nu rămână pasivi în faţa oricăror fapte care contravin normelor legale în vigoare, fiind rugați să pună la dispoziţia organelor de control, pe orice cale de comunicare, mijloace de probă (foto/ video) pentru a fi în măsură să identifice şi să tragăla răspundere autorii acestor fapte.

 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu