EVALUARE NAȚIONALĂ – Ce a picat la limba română la clasa a VIII-a

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Elevii din Maramureș au avut zi grea azi, odată cu startul probelor scrise la Evaluarea Națională. Subiectele primite nu par să fi fost ușoare. Astfel, la Subiectul I, pentru 70 de puncte, candidații au primit un fragment aparținând autorului Sorin Titel (Pantera Neagră), respectiv un fragment preluat din Dilema Veche semnat de Stela Giurgeanu, pe baza cărora trebuiau rezolvate mai multe cerințe.

Printre altele, elevii trebiau să noteze două cuvinte care arătau timpul în care se desfășoară acțiunea în textul „Pantera Neagra„, respectiv trebuiau să raspundă corect la niste intrebări cu referire la cele două fragmente amintite mai sus. Textul Pantera Neagră trebuia asociat cu un alt text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, prezentand o asemanare si o deosebire de continut intre ele. De asemenea, elevii trebiau să știe ce este un diftong sau cuvinte derivate ca sa poată răspundă la alte cerințe.

La Subiectul II, elevii au primit cerința de a scrie un text narativ în care să povestească o situație neprevăzută din timpul unui joc cu prietenii în curtea școlii.

Vă reamintim că în Maramureș sunt 2833 de elevi care au început azi Evaluarea Națională. Următoarea probă va fi de Sânzâiene, în data de 24 iunie.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2