EVALUAREA NAȚIONALĂ – Care e procentul de promovabilitate în județ și câte note de 10 au fost

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Educației a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională (EN VIII) în perioada 19 – 22 iunie 2023, fiind publicate rezultatele parțiale (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor).

Potrivit ISJ Maramureș, la nivelul județului Maramureș la proba de Limba și literatura română au participat 3513 de absolvenți ai clasei a VIII-a, din care 2771 au obținut note mai mari sau egale cu 5 (procent de promovabilitate 78,87%), la proba de Matematică au participat 3501 absolvenți, din care 2605 au obținut note note mai mari sau egale cu 5 (procent de promovabilitate 74,40%), respectiv la proba de limbă şi literatură maternă au participat 147 de absolvenți, 143 dintre ei obținând note mai mari sau egale cu 5 (procent de promovabilitate 97,27%).

„În județul nostru s-au înregistrat 34 de note de 10 la proba de Matematică și 34 de note de 10 la proba de Limba și literatura română. Un număr de 8 (opt) candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece), aceștia provenind de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare – 2. Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare – 2, Școala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc” Baia Mare – 1, Școala Gimnazială „Mircea Vulcănescu” Bârsana – 1, Școala Gimnazială Nr. 1 Moisei – 1 și Școala Gimnazială Nr. 18 Baia Mare – 1.

NU au fost candidați eliminați în județul Maramureș. Rezultatele au fost publicate în centrele de examen/unități de învățământ și pe site-ul dedicat prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR)”, precizează ISJ Maramureș.

Mai spunem doar că contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile (în intervalul orar 16:00 – 19:00), respectiv joi, 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00), urmând ca rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie. Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole