EXPLOZIE CAZURI COVID – Autoritățile intensifică controalele în Maramureș și aplică amenzi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Explozia de cazuri de COVID confirmate în județul Maramureș în ultimele zile face ca autoritățile să treacă la măsuri ceva mai drastice. Iar prima măsură anunțată oficial azi a fost aceea a intensificării controalelor legate de respectarea măsurilor pentru combaterea infectării cu COVID.

Azi dimineață, la Palatul Administrativ, s-a desfășurat o ședință de lucru, convocată de prefectul Rudolf Stauder, la care au participat subprefectul Eniko-Erzsebet Krizsanovszki, directorul executiv adjunct dr. Carmen Sima de la Direcția de Sănătate Publică Maramureș și inspectorul șef Marian Pițiș de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș, toți aceștia făcând o analiză a evoluției situației epidemiologice și au fost discutate măsurile de prevenire, limitare și combatere a efectelor pandemiei.

Stauder consideră că se impun respectarea măsurilor pentru creșterea capacității de răspuns, asigurarea rezilienței comunităților și diminuarea impactului tipului de risc, prevăzute în Hotărârea de Guvern nr.34/2022. ”Ne aflăm pe un trend ascendent la nivelul județului, iar datele statistice relevă că în ultimele 14 zile au fost confirmate 2775 persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Sunt 43 de unități administrativ-teritoriale care au valoarea ratei de incidență cumulată ce depășește 3 cazuri/1000 de locuitori. Valoarea ratei de incidență în județul nostru este de 5,35 cazuri/1000 de locuitori”, a declarat prefectul Rudolf Stauder, președintele C.J.S.U. Maramureș.

Maramureșenilor li se solicită, pentru a preveni și limita efectele pandemiei, să evite zonele aglomerate, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, astfel încât să acopere gura și nasul, să își dezinfecteze frecvent mâinile, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, să evite atingerea unor suprafețe care sunt utilizate și de către alte persoane, să evite, cu prioritate, deplasarea persoanelor în vârstă și a celor cu imunitate scăzută sau boli asociate în zone aglomerate, dar mai ales să țină cont de recomandările și sfaturile medicilor.

„În perioada următoare vor fi intensificate activitățile de control în sistem integrat la nivelul unităților administrativ-teritoriale”, a mai precizat prefectul de Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2