Fake news cu imagini în care apar maramureșeni plecați la muncă în Germania. Fotografiile sunt însă vechi de ani de zile

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un nou fake news a circulat zilele acestea pe posturile de televiziune. Este vorba despre imagini cu maramureșeni care ar fi plecat la muncă în Germania și despre care se spune că nu au păstrat distanța corespunzătoare, în contextul epidemiei de coronavirus.

Autoritățile din județ spun însă că mai multe dintre persoanele care au apărut în imagini au transmis faptul că fotografiile sunt vechi de ani de zile.

”Pe posturile de televiziune se prezintă imagini cu maramureșeni plecați la muncă în Germania, la cules de ceapă. Se menționează că aceștia nu păstrează distanta de socializare sau fizică și că nu poartă echipament de protecție pentru infecția cu COVID-19, măști și mănuși.

Persoanele care s-au recunoscut în imagini, afirmă că acestea sunt vechi de acum cinci sau sase ani. În filmare apare și un angajat al Primăriei Bogdan Vodă, pe post de muncitor, care a fost în acea perioadă la muncă, în Germania. Majoritatea muncitorilor maramureșeni erau locuitori și persoane de pe Valea Izei (din localitățile Ieud, Oncești, Bogdan Voda etc). De asemenea, sunt maramureșeni care acum sunt acasă, împreună cu familia și apar în aceste imagini”, a spus Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2