FENOMEN ABANDONARE CĂȚEI – Ce amendă poți lua dacă nu ți-ai castrat cainele

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dacă nu ți-ai sterilizat cainele (corcitura, cum se spune în popor), deși prin lege ești obligat să o faci, ești pasibil de amendă. Și vorbim de salariul pe o lună pe care trebuie să îl dai dacă nu ți-ai dat cainele la sterilizare la medicul de veterinar. Și nu costă deloc puțin, dacă ai caine de talie mare sau medie.

Numai în ultima săptămană, poliţiştii locali din cadrul Compatimentului Poliţia Animalelor, au ridicat de pe domeniul public nu mai puțin de 16 câini care au fost transportaţi la Adăpostul Public Local al Municipiului Baia Mare, în vederea vaccinării, sterilizării (la femele) şi promovarea lor spre adopţie, respectiv au ridicat nouă câini (pui) fără stăpân abandonaţi pe domeniul public.

„Municipiul Baia Mare vine în sprijinul deţinătorilor de câini cu subvenţionarea sterilizării/ castrării câinilor (F sau M), pentru a stopa fenomenul ,,abandonării puilor de câine,” pe domeniului public! S-au desfasurat activităţi de verificare  la sediile şi punctele de lucru ale societăţilor comerciale în ceea ce priveşte respectarea prevederilor H.C.L. 510/2015, Art.65, lit. b),  ”Neasigurarea, pentru animalele de companie deţinute la sediile şi punctele de lucru ale societăţilor comerciale şi ale instituţiilor publice, de boxe sau ţarcuri pentru închiderea acestora pe perioada desfăşurării activităţii şi neîmprejmuirea corespunzătoare a spaţiului pentru a preveni accesul liber pe domeniul public. Pentru câinii periculoşi sau agresivi se vor respecta prevederile legislaţiei în vigoare”, fapt care constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1000-2500 lei precum şi prevederile Art.66, lit.g),”

Neîndeplinirea obligaţiilor proprietarilor privind microciparea şi sterilizarea câinilor conform legislaţiei sanitar-veterinare în vigoare”, fapt care constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2000-2500 lei.

Zilnic se desfăşoară activităţi de supraveghere, în ceea ce priveşte respectarea prevederilor H.C.L. 510/2015, lit.e,”Plimbarea pe domeniul public a câinilor de companie, fără ca proprietarii acestora să dispună de materiale necesare pentru curăţirea locului şi evacuarea dejecţiilor, adică mătură, făraş, pungă de unică folosinţă ”, fapt ce constituie  contravenţie şi se sancţioneză cu amendă cuprinsă între 1000-2500 lei, precum şi prevederile Art. 66, lit.a), “Plimbarea câinilor pe domeniul public fără lesă, iar cei periculoşi fără botniţă şi lesă”, fapt ce constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2000-2500 lei”, precizează Poliția Locală Baia Mare.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2