FINTEUȘU MIC – Familiile elevilor care absentează des de la școală s-au trezit cu polițiștii la ușă

Reclame home 1
Reclame home 1

Lucrătorii Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș au fost prezenți recent în localitatea Finteușu Mic. Potrivit IPJ Maramureș, alături de reprezentanții școlii gimnaziale din localitate, polițiștii au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a absenteismului școlar în comunitatea din care provin majoritatea elevilor. Activitatea s-a realizat în baza “Proiectului privind reducerea violenței fizice și psihologice” derulat în unitatea de învățământ începând cu luna în curs.

„Au fost vizitate familiile elevilor care absentează și nu frecventează în mod regulat școala, ocazie cu care aceștia au fost informați cu privire consecințele absenteismului și a abandonului școlar. Totodată, părinților le-au fost prezentate prevederile Legii Educației Naționale, conform cărora  părintele sau tutorele legal este obligat să ia măsuri pentru școlarizarea elevului pe perioada învățământului obligatoriu, în caz contrar, sunt pasibili de amendă ori pot fi obligați să depună muncă folosul comunității. Părinții au fost conștientizați că, la un număr mare de absențe elevii nu mai beneficiază de ajutor social. Agenda zilei de azi a cuprins și activitatea de desemnare a echipei câștigătoare, pe școală, a concursului privind elaborarea unor materiale informative – preventive destinate prevenirii violenței psihologice – bullying. Concursul a constat în două secțiuni, respectiv secțiunea afiș și secțiunea clip video”, precizează IPJ Maramureș.

Mai trebuie spus că vom avea faza pe județ unde vor participa câștigătorii acestei etape, fază a competiției unde vor concura cu elevii altor unități de învățământ, urmând ca  lucrările și materialele selectate să fie transmise la nivelul Direcției Siguranța Școlară care vor desemna premianții cu ocazia sărbătoririi Zilei Poliției Române – 25.03.2022.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole