FOARTE BINE – Bărbat din Maramureș, amendat de poliție după ce a abandonat doi căței

Maramureșenii scapă de animalele nedorite cum pot. Cei mai mulți însă le duc departe de casă și le lasă prin păduri sau pe malurile apelor. Însă sunt și situații când persoanele respective sunt identificate și sancționate. Recent, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Benesat (Sălaj) au fost sesizați de către o femeie din comuna Benesat cu privire la faptul că, la data de 9 martie a.c., o persoană necunoscută ar fi abandonat doi căței pe malul unei văi din localitate.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii Postului de Poliție Benesat, în colaborare cu cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor au identificat persoana care abandonase cățeii ca fiind un bărbat de 44 de ani, din localitatea Țicău, județul Maramureș.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a anunțat IPJ Sălaj.

Maramureșenii trebuie să știe că abandonarea animalelor a căror existență depinde de îngrijirea omului este sancționată contravențional conform prevederilor art. 26, alin. 2 din Legea nr. 205/2004, cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu