GHINION – Un instructor auto a pretins suma de 1.500 de lei pentru „a ajuta“ un cursant la proba practică

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un instructor auto a fost prins în timp ce cerea bani de la un cursant pentru a-l ajuta să treacă de „oraș”. Acum omul a rămas fără serviciu și, mai mult, va sta cel mai probabil pentru o perioadă după gratii. Totul, pentru 1500 de lei. Azi, 16 octombrie, ofițeri de poliție judiciară din cadrul DGA Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au prins în flagrant un instructor auto, în timp ce primea o sumă de bani de la un cursant, în schimbul traficării unei presupuse influențe asupra polițiștilor examinatori cu care persoana în cauză urma să susțină proba practică pentru obținerea permisului de conducere.

„Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au prins în flagrant un instructor auto, în timp ce primea o sumă de bani de la un cursant, în schimbul traficării unei presupuse influențe asupra polițiștilor examinatori cu care persoana în cauză urma să susțină proba practică pentru obținerea permisului de conducere.

Astfel, instructorul auto autorizat, în vârstă de 35 de ani, a cerut suma de 1.500 de lei de la o persoană care parcursese cursurile unei școli de șoferi din municipiul Craiova, pretinzând că, în schimbul banilor primiți, va interveni pe lângă polițiști din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dolj, astfel încât cursantul să promoveze facil și sigur proba practică pentru obținerea permisului de conducere.

În cursul zilei de astăzi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. Totodata, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii incupatului pentru 24 de ore, urmând ca īn cursul zilei de 17.10.2023 să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivā”, a anunțat DGA.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole