GRIPĂ AVIARĂ ÎN UNGARIA – Se reiau controalele în trafic în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Controalele efectuate de medicii veterinari, împreună cu poliția, și care vizează transporturile de păsări vor fi reluate începând de azi, 10 ianuarie, în Maramureș. Informația a fost confirmată de către Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Maramureș, care ține să precizeze că a fost primită o notificare a oficialităților din Ungaria asupra evoluției unui focar de gripă aviară înalt patogenă ( H5N1) într-o fermă de rațe, amplasată la mai puțin de 10 km de frontiera României.

Zona de supraveghere stabilită cuprinde și localități din județul Bihor, tocmai de aceea medicii veterinari din Maramureș atrag atenția asupra importanței supravegherii cu deosebită atenție a stării de sănătate a efectivelor de păsări din gospodăriile populației,  raportarea oricărui caz de îmbolnăvire/mortalitate la păsări, medicului veterinar de circumscripție comercială, respectiv aplicarea normelor de biosecuritate în gospodăriile populației și exploatații. De asemenea, o importantă deosebită se impune a fi acordată monitorizării efectivelor de păsări sălbatice și a culoarelor de migrare a acestora.

Maramureșenii trebuie să știe că în perioada 10.01-30.01 .2022, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța
Alimentelor Maramureș, împreună cu lnspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, vor relua controalele în trafic pentru identificarea transporturilor de animale și/sau păsări ce nu respectă prevederile legale.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2