Guvernul olandez a alocat o sumă suplimentară de 2 miliarde de euro ca ajutor militar pentru Ucraina în 2024

Guvernul olandez a alocat o sumă suplimentară de 2 miliarde de euro ca ajutor militar pentru Ucraina în 2024, ministrul apărării, Kajsa Ollongren, prezentând acest lucru ca fiind un semn al sprijinului de neclintit pentru războiul Kievului împotriva Rusiei, scrie vineri Reuters, informează AGERPRES.

Suma menţionată face parte dintr-un pachet mai amplu pe care Ţările de Jos vor să-l ofere Ucrainei şi care cuprinde o tranşă iniţială de 102 milioane de euro ca ajutor pentru reconstrucţie şi umanitar, la care se vor mai adăuga şi alte sume în cursul anului dacă va fi necesar.

Cu acest nou pachet totalul sprijinului olandez pentru Ucraina în timpul acestui conflict se ridică până acum la 7,5 miliarde de euro, a menţionat Ollongren.

„Cel mai important pentru mine este că vom furniza 2 miliarde de euro suplimentare ca ajutor militar anul următor”, a declarat ea pentru Reuters.

„Acest lucru va asigura sprijinul nostru pentru Ucraina şi continuitatea sa, care este critică” pentru această ţară, a adăugat responsabila olandeză, referindu-se la alegerile prevăzute pentru 22 noiembrie în Ţările de Jos care vor modifica componenţa coaliţiei guvernamentale, notează Reuters.

Sprijinul va fi furnizat pe baza necesităţilor Kievului şi ar putea cuprinde capacităţi avansate de drone, a mai spus ea.

Apărarea aeriană rămâne o prioritate după ce Ţările de Jos, Danemarca şi alţi aliaţi din NATO au creat un centru de pregătire pe aparate F-16 pentru piloţii ucraineni, mai aminteşte Reuters.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu