Handbal feminin – Liga Florilor: Un egal mare cat o victorie, CSM Bucuresti – CS Minaur: 24-24

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Miercuri dupa-amiaza, Sala Polivalenta din capitala a fost gazda partidei dintre CSM Bucuresti si CS Minaur Baia Mare, din cadrul etapei a 16-a a Ligii Florilor MOL. Cum cele doua ocupau locurile 2 si 3 in clasament, s-a si considerat ca e vorba de un derby. Iar pe teren asa a si fost. Mai mult, CS Minaur a reusit surpriza, terminand meciul la egalitate, 24-24, ba chiar avand posibilitatea sa se impuna.

Costica Buceschi a pregatit o aparare asa cum scrie la carte, incercand sa anihileze varfurile echipei bucurestene. Singurul loc unde au fost probleme mai mari, in apararea centrala, dar sa nu uitam cat de greu sunt de tinut cei doi pivoti extrem de masivi ai CSMB-ului, Dragana Cvijic si Crina Pintea. Un joc senzational a facut din nou Ana Maria Mazareanu, care a prins nu mai putin de 17 mingi, pe final fiind de netrecut. Cert este ca Maza si apararea au scos acest punct din deplasare.

Partida a avut multa tensiune, au fost si multe greseli de tehnica individuala si foarte multe ratari. Minaur a irosit patru aruncari de la 7m, dar trebuie sa recunoastem ca la doua dintre ele balonul a fost recuperat imediat si s-a inscris. Incredibil procentajul Cristinei Neagu, care a marcat 4 goluri din 14 aruncari, iar aici Mazareanu “are partea sa de vina”.

Se inscrie foarte putin in primele minute, Minaur avand un singur gol marcat pana in min. 13, cand Buceschi a cerut primul time-out, la 3-1. Gazdele si-au vazut de treaba, noi am incercat sa ramanem in joc, dar au fost multe probleme pe pozitional. CSMB a condus pe tot parcursul acestei prime reprize: 7-3 (18), dar am reusit sa ne apropiem la 8-7 (27). N-am gestionat prea bine finalul primei parti, am primit patru goluri si am marcat un singur, astfel ca la cabine s-a intrat cu 12-8.

Dupa reluare jucam mult mai bine. Aceeasi aparare buna, Mazareanu la post, dar mult mai bine pe faza de atac. Se face 13-8 (31), cea mai mare diferenta de scor din meci. Seraficeanu de doua ori, Rysankova si Hotea aduc scorul la 13-12 (35). Adi Vasile o arunca in lupta pe Andrea Lekic, iar sarboiaca nu-i inseala asteptarile, reusind sa inscrie de sase ori in partea a doua. Scorul este strans, dar parca nu ne putem apropia. CSM face 20-17 (48), tot cu ajutorul lui Lekic. La 23-20 (54), nu prea mai vedem porti de iesire. Si totusi, aici isi intra in rol echipa si mobilizarea exemplara.

Seraficeanu inscrie pentru 23-21 (55), apoi recuperam mingea, dar Polocoser rateaza de pe 6m. Mingea ramane la noi. Se cere time-out, iar dupa inscrie Lisewska: 23-22 (56.19). Neagu arunca la poarta, prinde Mazareanu, Neagu recupereaza, arunca din nou, iar Maza prinde din nou. Avem atacul si Bondar rateaza de pe 6m. Avem mingea, Lisewska arunca pe langa poarta, dar balonul a fost atins. Suntem in amenintare de pasiv, e ultima pasa, Lisewska arunca si inscrie: 23-22 (58.29).

Neagu incearca din nou poarta, iar Mazareanu scoate cu piciorul. Avem atacul, iar Shteriova gaseste un loc pentru a trimite mingea in poarta: 23-24 (59.24). Adi Vasile cere time-out. Cu 17 secunde inainte de final, inegalabila Lekic inscrie pentru 24-24. Nu avem nici un motiv sa ne grabim, pentru ca ne convine si un egal. Costica cere time-out cu cinci secunde inainte de ultimul fluier, apoi Shteriova merge spre poarta, arunca din fault, iar meciul se termina. Lisewska incearca sa inscrie din 9m, la ultima faza, dar trimite peste poarta. Noi “pierdem doua puncte” (de fapt am castigat unul imens, plus incredere), iar CSMB, probabil, a pierdut campionatul.

CSM Bucuresti – CS Minaur Baia Mare: 24-24 (12-8)

Sala Polivalenta din Bucuresti

Arbitri: Alexandru Constantin (Bucuresti) si Laszlo Gal (Harghita) – fara repros. Obs. A. Dima (Galati)
Aruncari de la 7m: 0-6 (transformate: 0-2; au ratat: Popa 2, Lisewska, Szolosi). Minute de eliminare: 4-2

CSM Bucuresti: Denisa Dedu (13 interventii; a aparat si 3 de 7m) – Andrea Lekic 6/7, Iulia Curea 5/6, Crina Pintea 5/7, Cristina Neagu 4/14, Itana Grbic 2/4, Dragana Cvijic 1/1, Elizabeth Omoregie 1/4, Gabriela Perianu 0/2, Andrea Klikovac 0/3, Bianca Marin 0/1. Antrenori: Adi Vasile si Mihaela Ciobanu

CS Minaur: Ana Maria Mazareanu (17 interventii) – Sylwia Lisewska 6/14 (unul din 7m), Sonia Seraficeanu 5/8, Marija Shteriova 3/6, Andreea Popa 3/6 (unul din 7m), Oana Bondar 2/3, Helena Rysankova 2/4, Anca Polocoser 2/4, Camelia Hotea 1/1, Madalina Conache, Oana Cirstea, Yaroslava Burlachenko, Larisa Tamas, Roxana Szolosi 0/1. Antrenori: Costica Buceschi, Magda Kovacs si Claudia Cetateanu.

Intr-un meci restanta din etapa 15: Gloria Bistrita – Rapid Bucuresti: 34-25. In urma acestor doua rezultate, CS Mianur isi pastreaza pozitia de pe podium, la egalitate de puncte cu Bistrita, doar ca avem meciul direct castigat. Si mai stim ca urmatorul meci al fetelor noastre va fi abia duminica, 23 februarie, acasa, cu SCM Craiova (ora 15.30, in direct la TVR). Pana atunci vor avea loc actiunile echipelor reprezentative.

minaur.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2