Harta salariilor: Cât se câștigă în Maramureș și care sunt județele din top

În noiembrie 2023, angajaţii din Bucureşti aveau un salariu mediu net de peste 6.000 de lei pe lună, cei din Cluj câştigau mai mult de 5.800 de lei net pe lună, cei din Timiş aproape 5.700 de lei net pe lună, iar cei din Sibiu au ajuns la salarii medii nete de puţin peste 5.000 de lei pe lună, scrie Ziarul Financiar.

În județul Maramureș, salariul mediu net a fost de 3,916 lei, cu puțin peste câteva din județele vecine: Satu Mare (3.895 lei), Sălaj (3.913 lei), Bistrița Năsăud (3.850 lei).

Cele mai mici salarii au fost în Teleorman (3.436 de lei) și Vrancea, cu 3.504 lei net.

„Unul dintre factorii care contribuie la această discrepanţă poate fi legat de dezvoltarea economică şi industrială a acestor regiuni. Cluj, Timiş, Sibiu şi Ilfov sunt printre cele mai dezvoltate regiuni din România, cu o prezenţă semnificativă a companiilor multinaţionale şi a sectoarelor industriale puternice. Acest lucru poate conduce la o creştere a cererii de forţă de muncă calificată în aceste regiuni, determinând astfel o creştere a salariilor medii”, a spus pentru ZF Sorina Faier, managing partner al companiei de recrutare Elite Searchers.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu