Hram la Biserica „Sf. Voievod Ştefan cel Mare” din incinta Inspectoratului Teritorial al Polției de Frontieră Sighetu Marmației

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au sărbătorit, astăzi, hramul bisericii Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, din incinta instituției.

Sâmbătă, 2 iulie, începand cu ora 09.00, la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei s-a sărbătorit hramul bisericii din incinta instituţiei ce poartă numele ocrotitorului spiritual al Poliţiei de Frontieră Române şi anume Sfântul Voievod Ştefan cel Mare.

”Inspectorul șef al ITPF Sighetu Marmației, comisarul șef de poliție Florin Coman alături de polițiștii de frontieră și oficialitățile cu care poliția de frontieră colaborează, l-au întâmpinat pe Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereul vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului care a oficiat liturghia arhierească, înconjurat de un măreţ sobor de preoți și diaconi.

Polițiștii de frontieră maramureșeni au avut o deosebită onoare de ai avea alături ca invitați de seamă, în această zi de sărbătoare, pe comisarul șef de poliție Bledea Petru, subsecretar de stat în MAI, chestorul de poliție Valentin Minoiu, directorul general al Direcției Generale Management Resurse Umane din cadrul MAI, consilierul patriarhal Ciprian Ionița, preotul Felix Iulian Radu – șeful Asistenței Religioase din cadrul MAI, precum și alți părinți din mai multe județe din țară, dragi inimii noastre.

Biserica poartă numele ocrotitorului Poliției de Frontieră, Ștefan cel Mare, și este păstorită de către preotul paroh Vasile Grigor. Acest lăcaş de rugăciune s-a ridicat în anul 2008, prin contribuţia poliţiştilor de frontieră care au manifestat dragoste şi ataşament faţă de Biserică, faţă de Dumnezeu. În data de 2 iulie 2008 s-a pus piatra de temelie pentru construirea bisericii cu hramul „Sf. Voievod Ştefan cel Mare”, iar în 2 iulie 2009, cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu sprijinul poliţiştilor de frontieră, a avut loc slujba de târnosire a acesteia. În 2 iulie 2014, cu ocazia sărbătoririi hramului Bisericii Sf. Voievod Ştefan cel Mare s-a sfințit și pictura murală a bisericii de o însemnătate deosebită, este o pictură specifică bisericilor de lemn transilvănene din perioada 1700-1740, făcută în vopsea ,,tempera gras”.

După liturghia arhierească, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a înmânat mai multe distincții, în semn de prețuire șefului ITPF Sighetu Marmației, comisar șef de poliție Florin Coman și părintelui Grigor Vasile, ambele distincții fiind din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, precum și comisarului șef de poliție Silviu Palagi, șeful Serviciului Management Operațional din cadrul ITPF Sighetu Marmației din partea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.
La final, șeful ITPF Sighetu Marmației a citit mesajul inspectorului general al Poliției de Frontieră Râmâne, comisar șef de poliție Ivașcu Victor Ștefan.

La acest eveniment au participat alături de polițiștii de frontieră, și reprezentanții autorităților locale și județene, precum și credincioșii din Sighetu Marmației”, transmite ITPF.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu